Download recept

Zoetelief Skyscraper

Runderstoofpot met winterwortel

Je kunt van allerlei soorten vlees een heerlijke stoofpot maken. Neem de tijd om het vlees lekker zacht te krijgen. Bier, wijn, een scheut azijn of bouillon geeft een extra zachtheidsboost. Voor nog meer smaak voeg je verschillende groentes toe, of zelfs fruit. Voor deze editie hebben we een stoofpot geselecteerd met winterwortel, een mooie wintergroente. Wees innoverend en varieer met ingrediënten; zo zorg je voor verrassende smaakcombinaties.

Bewerken

Snijd het rundvlees in grote blokjes van 1 centimeter. Halveer de geschilde uien en snijd deze in reepjes. Snijd de winterwortels en knolselderij in kleine blokjes. Doe vervolgens het vlees, de uien, wortelen en knolselderij in een passende stoofpan. Voeg de bouillon en de rest van de kruiden toe aan de stoofpot. Breng de bouillon aan de kook laat het anderhalf uur zachtjes gaar worden op een laag vuur. 

Breng vervolgens de stoofpot op smaak met zout en peper en dik hem aan met een klein beetje paneermeel. Laat de stoofpot vervolgens goed en snel af- en doorkoelen in de koelcel (afgedekt om geuroverdracht tegen te gaan).

Presentatie

Zorg voor goed gevulde schalen in de toonbank, met schone opscheplepels. Daarnaast kun je dit gerecht ook presenteren in oven- of magnetronbakjes.

Tip voor de consument

Warm het gerecht op in de magnetron op 700 WATT tot het gerecht door en door verwarmd is. Of verwarm de stoofschotel 25 minuten in een oven van 180 graden.

Serveertip

Je kunt het gerecht serveren met gekookte aardappelen en gekruide augurken (zurebom), voor een uitgesproken smaakbeleving.

 

Foto: ©Kamila i Wojtek Cyganek/Shutterstock.com

Ingrediënten

Voor circa 10 porties

1875 gram

mager runderstoofvlees

500 gram

geschilde uien

10

winterwortels

1

grote knolselderij

10

laurierblaadjes

2,5 liter

vleesbouillon, uit glas

15

zwarte en witte peperkorrels

1 snufje

zout en peper

3

kruidnagels en pimentkorrels

 

blank paneermeel om iets te binden

 

© Recept Pierre Heijnen

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...