Runderstoofpot met winterwortel

Ingrediënten

  • Voor circa 10 porties
  • 1875 gram mager runderstoofvlees
  • 500 gram geschilde uien
  • 10 winterwortels
  • 1 grote knolselderij
  • 10 laurierblaadjes
  • 2,5 liter vleesbouillon, uit glas
  • 15 zwarte en witte peperkorrels
  • 1 snufje zout en peper
  • 3 kruidnagels en pimentkorrels
  • Blank paneermeel om iets te binden  
  • Voor circa 10 porties,
  • 1875 gram mager runderstoofvlees,
  • 500 gram geschilde uien,
  • 10 winterwortels,
  • 1 grote knolselderij,
  • 10 laurierblaadjes,
  • 2,5 liter vleesbouillon, uit glas,
  • 15 zwarte en witte peperkorrels,
  • 1 snufje zout en peper,
  • 3 kruidnagels en pimentkorrels,
  • Blank paneermeel om iets te binden  

Bereiding

  • Je kunt van allerlei soorten vlees een heerlijke stoofpot maken. Neem de tijd om het vlees lekker zacht te krijgen. Bier, wijn, een scheut azijn of bouillon geeft een extra zachtheidsboost. Voor nog meer smaak voeg je verschillende groentes toe, of zelfs fruit. Voor deze editie hebben we een stoofpot geselecteerd met winterwortel, een mooie wintergroente. Wees innoverend en varieer met ingrediënten; zo zorg je voor verrassende smaakcombinaties.

  • Snijd het rundvlees in grote blokjes van 1 centimeter. Halveer de geschilde uien en snijd deze in reepjes. Snijd de winterwortels en knolselderij in kleine blokjes. Doe vervolgens het vlees, de uien, wortelen en knolselderij in een passende stoofpan. Voeg de bouillon en de rest van de kruiden toe aan de stoofpot. Breng de bouillon aan de kook laat het anderhalf uur zachtjes gaar worden op een laag vuur. 

  • Breng vervolgens de stoofpot op smaak met zout en peper en dik hem aan met een klein beetje paneermeel. Laat de stoofpot vervolgens goed en snel af- en doorkoelen in de koelcel (afgedekt om geuroverdracht tegen te gaan).

  • Zorg voor goed gevulde schalen in de toonbank, met schone opscheplepels. Daarnaast kun je dit gerecht ook presenteren in oven- of magnetronbakjes.

  • Warm het gerecht op in de magnetron op 700 WATT tot het gerecht door en door verwarmd is. Of verwarm de stoofschotel 25 minuten in een oven van 180 graden.

  • Je kunt het gerecht serveren met gekookte aardappelen en gekruide augurken (zurebom), voor een uitgesproken smaakbeleving.

Terug naar boven