Download recept

Zoetelief Skyscraper

Zalm met groene groenten uit de wok

Bereiding 

Laat de zalmfilet even ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de vis in blokjes van 5 cm en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak. 

Kook de tuinbonen en broccoli 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Spoel de groenten in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken. 

Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Rooster hierin de cashewnoten en schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe. Doe de zalmblokjes, knoflook en citroenrasp in de pan en roerbak 3 minuten. 

Schep de groenten er voorzichtig door en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi het gerecht met de noten. 

Serveren

Serveer er tagliatelle of rijst bij.

Recept en Beeld: © Nederlands Visbureau

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 gram

(diepvries) zalmfilet

200 gram

(diepvries) tuinbonen

250 gram

broccoli, in roosjes

200 gram

peultjes of sugarsnaps

1

sap en rasp van ½ citroen

3 el

olijfolie

2 teentjes

knoflook, gehakt of geperst

75 gram

cashewnoten

 

zout en peper

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...