45 min

geroosterde knoflookaioli met bloemkool

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine bloemkolen
  • 4 eetlepels olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 1 eetlepel gerookte-paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theeelepel chilivlokkenzout en zwarte peper
  • 3 grote teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 rode uien, in parten5 el mayonaise van goede kwaliteit1/2 citroen4 grote zachte witte b
  • 5 eetlepels mayonaise van goede kwaliteit
  • 1/2 citroen
  • 4 grote zachte witte bollen
  • 60 gram rucola
  • Handjevol kant-en-klare gebakken uitjes
  • 1 grote of 2 kleine bloemkolen,
  • 4 eetlepels olijfolie, plus extra om in te vetten,
  • 1 eetlepel gerookte-paprikapoeder,
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad,
  • 1/2 theeelepel chilivlokkenzout en zwarte peper,
  • 3 grote teentjes knoflook, ongepeld,
  • 2 rode uien, in parten5 el mayonaise van goede kwaliteit1/2 citroen4 grote zachte witte b,
  • 5 eetlepels mayonaise van goede kwaliteit,
  • 1/2 citroen,
  • 4 grote zachte witte bollen,
  • 60 gram rucola,
  • Handjevol kant-en-klare gebakken uitjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  • Snijd de bloemkool horizontaal in vier dikke steaks. Vet een bakplaat licht in met olie en leg de steaks erop. Meng de specerijen met royaal zout en peper en roer er  3 eetlepels van de olie door. Schenk over de steaks en wrijf met je handen rondom in de bloemkool. Voeg de knoflook toe.

  • Rooster de bloemkoolsteaks 10 minuten. Haal de knoflook uit de oven en zet apart, doe de ui en overgebleven olie bij de bloemkool en zet nog 35 minuten in de oven. Keer de steaks een paar keer; ze moeten zacht zijn in het midden en goudbruin aan de buitenkant.

  • Knijp voor de geroosterde knoflookaioli de teentjes knoflook uit hun schil en roer ze door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Knijp het citroensap uit boven de bloemkoolsteaks en ui en meng het sap en de ui voorzichtig.

  • Halveer de witte bollen en gril de snijvlakken een paar minuten. Bestrijk de snijvlakken met aioli. Beleg de onderste broodhelften met een handvol rucola en een bloemkoolsteak, gevolgd door 1 eetlepel geroosterde ui en knapperige gebaken uitjes. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer direct.

Terug naar boven