90 min

In woodwrap gegrilde groente

Ingrediënten

  • Een wrap is genoeg voor één persoon
  • 100-150 gram dunne, liefst langwerpige groente (bijvoorbeeld bimi, (groene) asperges, gehalveerde lente-ui, in julienne gesneden wortels, mini-prei)
  • 2 theelepel miso
  • 1 theelepel sriracha
  • ½ theelepel Sesamolie
  • Een wrap is genoeg voor één persoon,
  • 100-150 gram dunne, liefst langwerpige groente (bijvoorbeeld bimi, (groene) asperges, gehalveerde lente-ui, in julienne gesneden wortels, mini-prei),
  • 2 theelepel miso,
  • 1 theelepel sriracha,
  • ½ theelepel Sesamolie

Benodigheden

  • Barbecue of oven
  • Woodwraps (1 per persoon)
  • Keukentouw

Bereiding

  • Week de vellen en het touw gedurende minstens 1 uur in water. Ontsteek de barbecue of warm de oven voor tot ongeveer 200 ˚C. Bereid in de tussentijd de groenten voor. Maak alle groentesoorten ongeveer even dik, zodat de wraps tegelijk gaar zijn. Asperges, lente-ui en bimi hoef je niet voor te garen, worteltjes blancheren wij meestal.

  • Leg de groente evenwijdig aan de houtnerf op de woodwrap, en besmeer met miso en sriracha. Rol elk pakketje op en knoop het dicht met een stukje nat keukentouw. Gaar de pakketjes ongeveer 15 minuten, draai ze halverwege om. Druppel de sesamolie over de gegaarde groente en serveer onmiddellijk.

  • - Dit is een prachtig bijgerecht bij een mooi stuk vlees van de barbecue.- Naast groenten kun je natuurlijk ook kruiden toevoegen voor extra aroma.

Terug naar boven