Salade met coquilles, citroen en munt

Ingrediënten

  • 8 tot 10 coquilles
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 grote teen knoflook in dunne plakjes
  •   sap van 1,5 citroen
  • 4 takjes muntblad
  • 5 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 g gemengde sla (o.a. veldsla)
  •   grof zeezout en peper uit de molen
  • 8 tot 10 coquilles,
  • 3 eetlepel olijfolie,
  • 1 grote teen knoflook in dunne plakjes,
  •   sap van 1,5 citroen,
  • 4 takjes muntblad,
  • 5 cherrytomaatjes gehalveerd,
  • 100 g gemengde sla (o.a. veldsla),
  •   grof zeezout en peper uit de molen

Bereiding

  • Was de sla en laat deze goed uitlekken. Gebruik een koekenpan waarin alle coquilles goed naast elkaar kunnen liggen, met passende deksel. Doe de olijfolie, citroensap, knoflook en muntblaadjes in de pan samen met de coquilles. Verhit eerst en sluit dan de pan af met het deksel, opdat de coquilles zo gaar stomen en de smaak van de saus goed intrekt. Haal ze er op tijd weer uit – ze hebben slechts een paar minuutjes nodig. Laat dan de saus op hoger vuur wat inkoken en vervolgens een paar minuten afkoelen.

  • Doe de salade en de tomaatjes in de schaal, verdeel de coquilles en schep de saus er overheen, als dressing. Serveer met vers brood.

Terug naar boven