Download recept

Zoetelief Skyscraper

Aspergesalade met gesuikerde walnoten en granaatappelpitten

Het is voorjaar. Aspergetijd! Het aspergeseizoen werd 5 april officieel geopend. Consumenten die er vroeg bij wilden zijn, moesten de hoofdprijs betalen voor het witte goud. Door de vrieskou halverwege maart zijn er veel minder asperges dan normaal rond deze tijd van het jaar. Traditioneel eet je ze met ham, hardgekookt ei en gesmolten boter. Maar je kan er zoveel meer mee! Verras je klanten met een sprankelende voorjaarssalade. Het hoofdingrediënt: witte asperges. Combineer, wees creatief en vind zo verrassende smaakcombinaties!

Bewerken

Meng de walnoten met de sherry. Doe 40 gram suiker in een kom en voeg het mengsel toe. Spatel goed om de walnoten met suiker omgeven zijn. Leg bakpapier op een bakplaat en daarop de gesuikerde walnoten. Bak ze 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius. Check of de walnoten goudgeel zijn en haal ze dan uit de oven. Laat ze afkoelen.

Snijd van de witte asperges de houtachtige onderkant af en schil ze. Doe ruim water in een hoge kookpan, voeg het snufje zout en suiker toe en 10 gram boter en breng het aan de kook. Laat de asperges twee minuten meekoken. Haal ze uit de pan en leg ze op een schone keukendoek om uit te lekken. 

Spoel de veldsla en droog deze in een slacentrifuge. Van de granaatappel hebben we alleen de pitten nodig: snijd de vrucht dwars doormidden en lepel de pitjes eruit. Je kan de granaatappel ook van boven naar beneden in vieren snijden. Buig in dat geval de schil van de partjes naar buiten en laat de pitten eruit rollen. Zorg ervoor dat je de witte vliezen verwijdert. Dit vlies heeft een heel bittere smaak.

Meng nu de veldsla met de gesuikerde walnoten en granaatappelpitten. Leg de witte asperges er mooi bovenop en sprenkel hier overheen de balsamico vinaigrette. 

Presenteren

Presenteer deze frisse aspergesalade in grote witte schalen. Maak de klant nieuwsgierig door de kleuren goed naar voren te laten komen in de toonbank. En zet er een bakje gesuikerde walnoten naast, voor de lekkere trek! 

Beeld: ©Karl Allgaeuer/Shutterstock.com

Ingrediënten

400 gr

witte asperges

50 gr

walnoten

100 gr

veldsla

1

granaatappel

2 el

balsamico vinaigrette

½ el

sherry

40 gr

fijne tafelsuiker

1 snufje

zout

1 snufje

suiker

10 gr

boter

© Recept Pierre Heijnen

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...