broodje van zaterdag met geitenkaas en vijgen

Ingrediënten

  • 2 plakken brood of toast van de zaterdag
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 4 verse vijgen, in plakjes
  • 1 handje tijmblaadjes
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels walnoten, gehakt
  • 2 handjes rucola
  • 2 plakken brood of toast van de zaterdag,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 125 gram zachte geitenkaas,
  • 4 verse vijgen, in plakjes,
  • 1 handje tijmblaadjes,
  • 1 eetlepel honing,
  • 2 eetlepels walnoten, gehakt,
  • 2 handjes rucola

Bereiding

  • Zet de oven op grillstand 160°C.    

  • Bestrijk het brood met olijfolie en brokkel de geitenkaas er overheen.    

  • Beleg het brood vervolgens met plakjes vijgen en strooi er tijm over.    

  • Druppel wat honing over de vijgen en bestrooi het geheel met de walnoten.    

  • Grill de broodjes 10 à 15 minuten in de oven, zodat de kaas iets gaat smelten.

  • Serveer de broodjes op 2 borden met rucola, besprenkeld met olijf-olie.

Terug naar boven