Vijgen-peren-jam met Port

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde vijgen
  • 2 dl rode port
  • 500 gr peren (700-750 gram met schil)
  • 1 sap van een halve citroen
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 500 gr geleisuiker
  • 250 gr gedroogde vijgen,
  • 2 dl rode port,
  • 500 gr peren (700-750 gram met schil),
  • 1 sap van een halve citroen,
  • 2 theelepel kaneelpoeder,
  • 500 gr geleisuiker

Bereiding

  • Was de vijgen en snijd het harde puntje eraf. Snijd de vijgen in stukjes. Laat ze een nacht weken in de port. Pureer de vijgen met de port met de staafmixer of in de keukenmachine en doe ze in een pan. Schil de peren, verwijder het klokhuis, pureer het vruchtvlees en doe dit bij de vijgenpuree. Voeg de overige ingrediënten toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten al borrelend koken. Roer regelmatig, schep eventueel het schuim eraf. Schep de jam in de met sodawater gewassen en met kokend water nagespoelde potten. Sluit de potten af en laat de jam afkoelen.

Terug naar boven