Horsmakreel Ceviche

Ingrediënten

  • 4 horsmakreelfilets
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 4 limoenen
  • 1 grapefruit
  • 1 eetlepel roze peperkorrels
  • 1 venkelknol
  • Verse koriander
  • 4 horsmakreelfilets,
  • 1 grote rode ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 kleine rode peper,
  • 4 limoenen,
  • 1 grapefruit,
  • 1 eetlepel roze peperkorrels,
  • 1 venkelknol,
  • Verse koriander

Bereiding

  • Laat de visboer het vel van de makreelfilets verwijderen.  Voel met je vingers of alle graatjes verwijderd zijn of trek ze eruit met een pincet. Snijd de vis in reepjes.

  • Snijd de ui in heel dunne ringen op een mandoline, pers de knoflook uit en snijd de helft van de rode peper in heel dunne ringetjes.

  • Pers de limoenen uit, meng het sap met de uiringen, knoflook en peper. Schep hier de vis door, bestrooi met wat zout en voeg de peperkorrels toe. Dek het geheel af en laat het ± 2-3 uur marineren cq ‘garen’ in de koelkast.

  • Snijd de venkel op de mandoline in heel dunne plakken, snijd de schil ruim van de grapefruit af en vervolgens het vruchtvlees tussen de partjes uit. Meng dit samen met de venkel en fijngesneden dille door elkaar. 

  • Schep de ceviche op de venkelsalade meng alles goed door elkaar, schenk eventueel overtollige marinade eraf. 

  • Verdeel over de bordjes en garneer met wat dille.

  • Ook lekker om munt of verse dille toe te voegen of avocado en mais. Je kunt ceviche van bijna iedere ‘witte’ vissoort maken. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Peru, waar de vis gegaard wordt door de zuren uit citrusfruit. Er komt helemaal geen vuur aan te pas. 

Terug naar boven