85 min

Komkommer met hangop en za’atar

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 500 ml volle Griekse yoghurt
  • 1 bosje  bieslook, gesneden
  • 1 eetlepel za’atar
  • 2 limoenen, alleen sap
  • Zout en peper
  • 2 komkommers,
  • 500 ml volle Griekse yoghurt,
  • 1 bosje  bieslook, gesneden,
  • 1 eetlepel za’atar,
  • 2 limoenen, alleen sap,
  • Zout en peper

Bereiding

  • Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schraap met een kleine lepel het zaad uit de kern (je kunt ze ook nog een keer doorsnijden en het zaad er met een mesje uit snijden maar dan heb je wel dunnere stukjes komkommer). Snijd lange komkommers een keer doormidden.

  • Bestrooi de open (gesneden) kanten van de komkommer met wat zout en laat 1 uur uitlekken. Spoel het overtollige zout van de komkommer en dep goed droog.

  • Maak een hangop door de yoghurt 2 uur uit te laten hangen in een dunne schone doek, en breng op smaak met bieslook, za’atar, zout en peper.

  • Meng komkommer met limoensap in een kom, laat even uitlekken en gril rondom krokant.

  • Serveer met de hangop en bestrooi met wat extra bieslook en za’atar.

  • * Gebruik bij voorkeur korte Libanese komkommers, de helft van de maat van een normale komkommer, neem er in dat geval vier. 

Terug naar boven