Spiegelei op cocotte van olijfolie, tomaten en paprika

Ingrediënten

  • 75 gram uien (fijn gesnipperd)
  • 150 gram rode paprika (zonder zaad en zaadlijsten en fijn gesnipperd)
  • 25 ml olijfolie
  • 120 gram rijpe tomaten (kleine blokjes snijden)
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 1 bosje verse peterselie (fijn snipperen)
  • Zout en peper
  • 75 gram uien (fijn gesnipperd),
  • 150 gram rode paprika (zonder zaad en zaadlijsten en fijn gesnipperd),
  • 25 ml olijfolie,
  • 120 gram rijpe tomaten (kleine blokjes snijden),
  • 30 gram Parmezaanse kaas,
  • 4 eieren,
  • 1 bosje verse peterselie (fijn snipperen),
  • Zout en peper

Benodigheden

  • 4 cocottes (vuurvaste schotel(tje(s)) 

Bereiding

  • Maak eerst alle ingrediënten schoon en weeg ze nauwkeurig af en zet ze gereed. De cocottes met boter invetten. In een stoofpan de olijfolie heet maken en hier in de uien en paprika snippers glazig bakken. Nu de tomaten blokjes toevoegen op smaak brengen met peper en zout en zolang laten sudderen op matig vuur tot de saus smeuïg is. Nu de kaas toevoegen en heel goed door de saus roeren. Saus in kleine cocottes scheppen (niet tot aan de rand) en nu een vers ei daarop leggen, voorzichtig dat de dooier niet kapot gaat. In een voorverwarmde oven van 200°C de vormpjes plaatsen tot het eiwit gestold is.

  • Het spiegelei licht met zout, peper en peterselie bestrooien, warm serveren.

Terug naar boven