Tartare Hollandaise van haring

Ingrediënten

  • 2 haringen
  •   uienchutney (zie hieronder)
  • ¼ appel
  • 1 theelepel dille
  •   zakje rucola
  •   zakje groentechips
  • Ingrediënten voor de uienchutney
  • 2 rode uien in ringen
  • 20 gr suiker
  • 30 ml rode wijn
  • 30 ml rode wijnazijn
  • scheutje olijfolie
  • 2 haringen,
  •   uienchutney (zie hieronder),
  • ¼ appel,
  • 1 theelepel dille,
  •   zakje rucola,
  •   zakje groentechips,
  • Ingrediënten voor de uienchutney,
  • 2 rode uien in ringen,
  • 20 gr suiker,
  • 30 ml rode wijn,
  • 30 ml rode wijnazijn,
  • scheutje olijfolie

Bereiding

  • Maak eerst een tartaar door de haring en appel in kleine blokjes te snijden. Snijd de dille in kleine stukjes. Doe de blokjes appel bij de blokjes haring en meng hier de dille doorheen (ga daarbij op je smaak af). Je tartaar is klaar voor gebruik! 

  • Tijd om het gerecht op te maken: pak een kommetje of serveerbakje en leg op de bodem eerst wat rucola. Schep de tartaar in het kommetje/bakje, zodat je de rucola niet meer ziet. Schep een klein beetje uienchutney over de tartaar. Doe tot slot ook nog wat verkruimelde groentechips on top, zo maak je deze heerlijke haringtartaar helemaal af!

Terug naar boven