Download recept

Zoetelief Skyscraper

Ui in de kolen

Bereiding

Maak een dun bed van kolen, leg hier de uien op en bedek weer met gloeiende kolen. Laat 20 minuten garen, controleer met een rvs-satépen de garing (denk aan een gare aardappel) en haal de uien uit de kolen.

Meng gembersap, limoensap, tamari en acaciahoning tot een dressing en breng op smaak met sesamolie.

Verwijder de zwartgeblakerde schillen van de uien, snijd ze in de lengte doormidden en verdeel in halfjes.

Bestrooi de uiencups met citroenrasp, sichuanpeper, zout en sesamzaadjes en vul met de dressing.


Bron: 'Groente op de BBQ'
Beeld: © Dennis Brandsma

Ingrediënten

4

uien, met schil

50 ml

gembersap (vers uit de sapcentrifuge)

50 ml

limoensap

50 ml

tamari (glutenvrije sojasaus)

50 g

acaciahoning

50 ml

sesamolie

1

citroen, alleen rasp

 

zout en gemalen sichuanpeper

 

getoaste sesamzaadjes

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl

De recepten worden voor u opgezocht...