40 min

Ui in de kolen

Ingrediënten

  • 4 uien, met schil
  • 50 ml gembersap (vers uit de sapcentrifuge)
  • 50 ml limoensap
  • 50 ml tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 50 g acaciahoning
  • 50 ml sesamolie
  • 1 citroen, alleen rasp
  •   zout en gemalen sichuanpeper
  •   getoaste sesamzaadjes
  • 4 uien, met schil,
  • 50 ml gembersap (vers uit de sapcentrifuge),
  • 50 ml limoensap,
  • 50 ml tamari (glutenvrije sojasaus),
  • 50 g acaciahoning,
  • 50 ml sesamolie,
  • 1 citroen, alleen rasp,
  •   zout en gemalen sichuanpeper,
  •   getoaste sesamzaadjes

Bereiding

  • Maak een dun bed van kolen, leg hier de uien op en bedek weer met gloeiende kolen. Laat 20 minuten garen, controleer met een rvs-satépen de garing (denk aan een gare aardappel) en haal de uien uit de kolen.

  • Meng gembersap, limoensap, tamari en acaciahoning tot een dressing en breng op smaak met sesamolie.

  • Verwijder de zwartgeblakerde schillen van de uien, snijd ze in de lengte doormidden en verdeel in halfjes.

  • Bestrooi de uiencups met citroenrasp, sichuanpeper, zout en sesamzaadjes en vul met de dressing.

Terug naar boven