Vegetarische pasta met spinazie en pompoen

Ingrediënten

  • Voor 10 porties  
  • 1 kg macaroni
  • 900 gr spinazie à la crème
  • 450 gr pompoenblokjes
  • 2 rauwe eieren
  • 400 gr Hüttenkäse
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 gr tabasco
  • 2 gr sambal oelek
  • 3 gr witte peper
  • 1 gr paprikapoeder
  • Voor 10 porties  ,
  • 1 kg macaroni,
  • 900 gr spinazie à la crème,
  • 450 gr pompoenblokjes,
  • 2 rauwe eieren,
  • 400 gr Hüttenkäse,
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd,
  • 1 gr tabasco,
  • 2 gr sambal oelek,
  • 3 gr witte peper,
  • 1 gr paprikapoeder

Benodigheden

  • Mooie ovenschalen voor in de toonbank

Bereiding

  • Met ovenschotels kun je eindeloos variëren. Met vis, vlees, groenten. Combineer ze met gedroogd fruit voor een lekker zoetje, of met pittige (buitenlandse) kazen. Kortom; gebruik je fantasie en zet geregeld een nieuwe schotel in de spotlight. Vul de toonbank met de meest kleurrijke en bijzondere creaties! Dit is een lekkere variant met pompoen.

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze klaar. Vet de ovenschalen in met plantaardige olie. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spinazie ontdooien en kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze goed uitlekken, spoel de macaroni niet af. Verhit ondertussen olie in een pan, en bak de pompoenblokjes en ongeveer 15 minuten. Meng de knoflook, eieren, tabasco, peper, paprikapoeder en sambal oelek in een schaal. Vul de ovenschaal met macaroni, spinazie, pompoenblokjes, het mengsel en de Hüttenkäse. Hussel het geheel door elkaar, zodat er een mooie verdeling ontstaat.Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 20 tot 30 minuten gaar. Laat de pompoenschotel daarna afkoelen en laat hem vervolgens geheel doorkoelen in de koelcel.

  • Serveer dit gerecht in een mooie ovenschaal in de toonbank; daarnaast kun je ook oven-/magnetronbakjes gebruiken.

Terug naar boven