Mueslirepen met kokosolie

Ingrediënten

  • 150 gr volkorenmeel (boekweitmeel, tarwemeel)
  • 50 gr havervlokken
  • 125 gr rozijnen
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 3 schijfjes gedroogde ananas
  • 1 banaan
  • 50 gr geraspte kokos
  • 20 gr kokosolie
  • 175 ml vers geperst appelsap
  • 3 gr melasse (een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten)
  • 1 snufje kaneel
  • 150 gr volkorenmeel (boekweitmeel, tarwemeel),
  • 50 gr havervlokken,
  • 125 gr rozijnen,
  • 75 gr gedroogde abrikozen,
  • 3 schijfjes gedroogde ananas,
  • 1 banaan,
  • 50 gr geraspte kokos,
  • 20 gr kokosolie,
  • 175 ml vers geperst appelsap,
  • 3 gr melasse (een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten),
  • 1 snufje kaneel

Bereiding

  • ‘Snacks-to-go’ zijn hot. Een zelfgemaakte reep beslist een beter alternatief voor de zo bekende chocoladebars. Ook leuk: het creatieve brein kan helemaal los bij het maken van mueslirepen. Experimenteer met verschillende noten, zaden en gedroogd fruit, vervang de melasse door honing of agavesiroop en/of een deel van de haver door gepofte quinoa, kokosolie door wat (gesmolten) boter. Deze repen hebben geen speciale topping, maar ook hiermee zijn eindeloos veel variaties denkbaar: denk aan geraspte kokos, amandelschaafsel, chiazaadjes of een chocodip. 

  • Weeg alle ingrediënten af en zet ze gereed. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. 

  • Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en de gedroogde ananas en de banaan in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar met een houten lepel. Spreid het mengsel uit op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier. Strijk de bovenkant van het geheel glad met een krabbertje. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten bakken, totdat het goudbruin is: hou dit goed in de gaten! 

  • Laat het vervolgens helemaal afkoelen in de vorm en snijd het in rechthoekige stukken. Wikkel de repen eventueel in een bakpapiertje zodat ze niet aan elkaar plakken.

Terug naar boven