Groenten schoonmaken, wassen en fijnsnijden (5-8 mm structuur) zodat deze door de vulhoorn passen.
Vervolgens de groenten 3 minuten stomen in de steamer of in kokend water. Daarna de groenten afspoelen met koud water en laten uitlekken. Vervolgens de verse worstkruiden door de groenten mengen en terugkoelen tot 4⁰C.
Olie en zout aan het gepasteuriseerde ei toevoegen en vervolgens de pureepoeder doorkloppen met als laatste de geraspte kaas.
10 Minuten wachten op de gewenste lobbigheid en dan de groenten er door mengen tot een goede verdeling is bereikt.
De massa afvullen in nylondarmen kaliber 60-65 (plat gemeten). Afhankelijk van de gewenste dikte van vink
Afgaren in de ketel of steamer op 90⁰C tot een kern van 80⁰C. Vervolgens snel terugkoelen en opslaan op 2-4⁰C.
De darm kan nu van de vulling worden verwijderd en de worsten kunnen geportioneerd worden.
Omwikkel de staafjes met een plakje vlees naar keuze. De plakjes kunnen eventueel gekruid of gemarineerd worden. Zet de rolletjes vast met een prikkertje of met vinken garen. De Vink Vitaal is heel geschikt als snackje en zeker ook als Vitaal rolletje bij niet al te zware (zomerse) maaltijden. Bak ze in de boter of olie gedurende circa 10 minuten. ©Met dit recept heeft Ron de Kwant de Gouden Slagersring van 2016 gewonnen!