Snijd de groenten in reepjes en marineer deze in de BKO Culinair. Grill de groenten in steamer/oven 5 minuten op 180C. Laat deze snel afkoelen. Snijd van kabeljauw mooie ‘gourmet’ stukjes van ongeveer 25 gram. Marineer deze met de truffelmarinade.
Leg als eerste de gegrilde groenten (100 gram) in de braadslee en daarop de stukjes kabeljauw trapsgewijs (ongeveer 5 stukjes). Maak van truffel tapenade ‘grote druppels’ met een lepel. Verdeel 4 truffel “druppels’ over de gemarineerde kabeljauw. Decoreer met iets bieslook.
Gaar het braadsleetje af in een voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten op 180 graden. Dit gerecht kan ook op de barbecue met een deksel. Indien deze niet aanwezig is kunt u ook aluminium folie over het schaaltje heen vouwen.
Recept van De Volendammer Visspecialist uit Amstelveen | Foto: VanVlietFotografie