Stoofstuk van het rund

Ingrediënten

  • 3-3,5 kg stoofstuk van de runderrib of een pianostuk
  • 8 teentjes knoflook in dunne plakjes 
  • 500 ml rode wijn 
  • 1 liter runderbouillon 
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
  • peper en zout
  • 3-3,5 kg stoofstuk van de runderrib of een pianostuk,
  • 8 teentjes knoflook in dunne plakjes ,
  • 500 ml rode wijn ,
  • 1 liter runderbouillon ,
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm,
  • peper en zout

Bereiding

  • Laat het stoofstuk, voor dit recept is het pianostuk heel geschikt, van tevoren op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kerf de bovenkant van het stoofstuk, een centimeter diep, in en stop er plakjes knoflook in. Bestrooi het vlees rondom met wat peper en zout. Plaats het stoofstuk in de oven en gaar deze gedurende circa 2 uur tot een kerntemperatuur van ongeveer 57°C. Haal het vlees uit de oven en wikkel dit in de aluminiumfolie. en laat het nagaren. Neem een braadpan en voeg hier de wijn en het bakvocht van het stoofvlees aan toe. Verhit op hoog vuur en schraap de aanbaksels van de bodem los. Kook het vocht gedeeltelijk in en voeg dan de bouillon toe. Kook het vocht tot de helft in en roer de fijngehakte verse tijm er doorheen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer dikke plakken van het stoofstuk samen met de jus en gebakken aardappelen en gegrilde groenten naar keuze.

  • Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, Cornas, Barolo, Cote de Nuits.

Terug naar boven