Warme wangen

Ingrediënten

  • runderwang
  • 2 wortels
  • hele prei
  • 2 grote uien 
  • rode wijn
  • vleeskruiden
  • zout
  • runderwang,
  • 2 wortels,
  • hele prei,
  • 2 grote uien ,
  • rode wijn,
  • vleeskruiden,
  • zout

Benodigheden

  • Runderwang is vaak alleen op bestelling verkrijgbaar

Bereiding

  • Bruin de gekruide runderwang om en om in het olie of vet. Zet het vuur daarna laag en voeg de gesneden groenten en de rode wijn toe. Zet het vuur laag, plaats onder de pan een sudderplaatje en sluit de deksel. Laat het vlees gedurende meerdere uren stoven . Afhankelijk van de kwaliteit van de koe kan de gaartijd oplopen tot wel vier uur. Na het garen de jus inkoken en eventueel binden. Verwijder eventueel aanwezige vellen en overtollige vet van de wang en serveer het vlees in plakken gesneden. 

  • Het vlees is lekker met puree en een warme vruchtencompôte. 

  • Rode Bordeaux, Saint Emilion, Argentijnse Malbec. 

Terug naar boven