Gerard de Groot, eigenaar van het bedrijf Happtoe, is gespecialiseerd in de productie van delicate kroketten. Hij gaat voor de hoogst haalbare kwaliteit en smaakbeleving.

Gerard de Groot is al jaren gefascineerd door kroketten. Hij is een wandelende encyclopedie als het gaat over het kiezen van de juiste ingrediënten, bakmethodes en smaken. “Twaalf jaar geleden begon ik met mosselkroketten, omdat de smaak van het bestaande aanbod mij altijd weer zo tegenviel”, vertelt de ondernemer. “Ik besloot het anders aan te pakken en experimenteerde met uiteenlopende ingrediënten, zoals met pompoen en zeewier. Door de jaren heen heb ik mijn assortiment uitgebreid.” Hij brengt zijn kwalitatief hoogstaande kroketten met bijzondere ingrediënten via zijn bedrijf Happtoe op de markt. De producten zijn onder andere verkrijgbaar bij de Makro, diverse restaurants en online via de website.

Puur

Gerard werkt samen met Excellent Food in Oud-Karspel. “Ik neem mijn eigen ingrediënten en kruiden mee, zij hebben alle apparatuur om de kroketten te maken.” Sinds juni 2018 heeft Gerard een garnalenkroket toegevoegd aan zijn assortiment. “Ik hou van ingrediënten met pure smaken,” vervolgt hij. “Daarom kies ik voor Hollandse garnalen met het MSC-keurmerk uit de Waddenzee. Ook de bouillon die ik gebruik, is puur en vol van smaak. De garnalenkroket wordt binnen 24 uur na het pellen van de garnaal al gemaakt. Dan is de originele smaak zo optimaal mogelijk.” Voor de zeewier-pompoenkroketten wordt het zeewier juist eerst gekookt. “Zo ontstaat er een soort zeewierthee, die ik combineer met pompoenpuree om de smaak zacht en subtiel te houden.” 

Smaakbeleving

“Als iemand een van mijn kroketten proeft, wil ik dat hij of zij een glinstering in de ogen krijgt en even opveert. Smaakbeleving is waar het bij mij om draait. Ik heb veel concurrentie en de weg die ik bewandel is niet altijd even makkelijk, maar ik zal nooit concessies doen aan de kwaliteit.” 

www.happtoe.nl

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 3 December 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl