21-september-2021 |
Longhaas

Longhaas

De longhaas, 'hanging tender' in Amerika, of op z'n Frans onglet is de middenrifspier van het rund. Het stuk vlees ziet er niet echt mooi uit en is met vet dooraderd, maar het heeft een geweldige malsheid en een heerlijke smaak. Andere benamingen zijn beenhouwersbiefstuk en karweivlees, omdat de slachters dit betrekkelijk kleine stukje vlees (er zit circa één kilo aan een rund) mochten houden als (extra) vergoeding voor hun werk. 

Vroeger werd het vlees langdurig gestoofd. Tegenwoordig is het helemaal terug in de keuken nu koks een andere manier van bereiden hebben ontdekt. Het vlees wordt zo heet mogelijk aangebakken en daarna in de oven verder gegaard. Daarna wordt het op een speciale manier gesneden. Met als resultaat een botermals stukje vlees. De longhaas is bij de slager meestal niet op voorraad, maar kan wel besteld worden.

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 1050kJ/252 kcal
eiwit / vet 18 gr / 20 gr
koolhydraten 0 gr 

Bereidingswijzen

 
bakken vraag
grill / bbq vraag
fondue / gourmet  nee


 

 


 

Terug naar boven