21-september-2021 |
Ossenhaas

Ossenhaas

De ossenhaas is het duurste stuk vlees van een rund. Het gewicht is afhankelijk van het soort slachtdier en varieert van krap 3 tot 5 kilo. Het vlees kan uitstekend in zijn geheel gebakken worden, maar wordt over het algemeen verwerkt tot verschillende soorten haasbiefstukken. Wanneer het vlees in zijn geheel gebraden wordt dan wordt het vaak volgestoken (gepikeerd) met reepjes vers vet spek. Ook kan het spek in de lengte door het vlees worden geregen, het zogenaamde larderen. Daardoor blijft het vlees binnenin een stuk sappiger. Hele ossenhazen worden veelal in de oven gebakken.

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 498kJ/119kcal
eiwit / vet 23 gr. / 3 gr
koolhydraten 0 gr

Bereidingswijzen

 

oven vraag
grill / bbq vraag
fondue / gourmet ja

Klik voor recept

 

Terug naar boven