21-september-2021 |
T-bone steak

T-bone steak

Deze steaks worden gesneden van de dunne lende van het rund en de ossenhaas voordat de beenderen eruit worden gehaald. De T-bone is evenals de porterhouse steak te vergelijken met de haaskarbonade van het varken en is genoemd naar de 'T-vormige' lendewervel die er in zit. De T-bone wordt gesneden van de lende net voordat het ribgedeelte begint. Het aanwezige stuk ossenhaas is daardoor een stuk dunner. Een goede T-bone is ongeveer 3 tot 5 cm dik. Op de foto zie zie je aan de onderkant het dunnere deel van de ossenhaas en aan de bovenkant van het bot zie je de entrecôte.

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 498kJ/119kcal
eiwit / vet 23 gr. / 3 gr
koolhydraten 0 gr

Bereidingswijzen

 
bakken 5 à 7 minuten
grill / bbq 8 minuten
fondue / gourmet nee 
Terug naar boven