Wagyuvlees of Kobebeef is het vlees afkomstig van Japanse Wagyu-runderen. Het wordt door de meeste echte vleeskenners gekwalificeerd als het beste rundvlees dat er op onze wereld te koop is. Het originele vlees is eigenlijk alleen in Japan te verkrijgen en wordt normaal gesproken niet uitgevoerd. Er zijn verspreid over de wereld wel een paar commerciële fokkerijen die het vlees verkopen, maar die zijn zeer zeldzaam. Het vlees dat we hier in Nederland genieten is meestal afkomstig van de export uit Uruguay. Als de dieren klaar zijn voor de slacht wegen ze ongeveer 450 tot 550 kilo. Na het slachten wordt het vlees vacuum verpakt en naar ons land verscheept. De reis duurt circa 35 dagen en geeft het vlees te kans om mooi te rijpen.

Kenmerkend voor het vlees is de malsheid, de smaak en de grote hoeveelheidintramusculair vet de zogenaamde marmering. De mate van marmering wordt bepaald door de BMS: Beef Marble Score een methode om het percentage intramusculair vet (IMF) aan te geven. De methode wordt gebruikt door de Japanese Meat Grading Association. 

Classificatie    
3 -  4  BMS gemiddeld   minstens 21.4% IMF
5 -  7  BMS goed circa 36% IMF
8 - 12 BMS exellent minstens 56.3% IMF

Hoe hoger de vetmarmering hoe meer smaak het vlees heeft. Naast de unieke smaak heeft het vet van Wagyu-vlees als voordeel dat het meer onverzadigde omega-3 en 6 vetzuren heeft dan gewoon rundvlees en dat het cholesterolverlagend wekt. 

Wagyu-vlees mag beslist niet verder gegaard worden dan medium-rare. Te lang garen laat het vet smelten  en dat is funetst voor de smaak. Het vet hoort namelijk, gedeeltelijk, in de mond te smelten. 
Op deze pagina staan foto's van enkele gangbare producten. 

Meer over Kobebeef  &  japanese-wagyu 

Productoverzicht

Klik op een foto voor de vergroting. 

 

- Publicatiedatum: 27 December 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Wagyu T-bone

De befaamde T-bone, maar dan mooi gemarmerd van het Wagyu-rund.

Wagyu sushi

Kleine plakjes wagyu biefstuk of lende laten zich, in kombinatie met sushirijst, uitstekend gebruiken als sushi. Een delicatesse.

Wagyu steak

Dunne lapjes vlees gesneden van zachtere delen van het Wagyu-rund. Deze lapjes de zogenaamde 'Yaki-niku" wat betekent 'gegrild...

wagyu Ribeye steak

Een mooi rijpe rib-eye met een prachtige vetmarmering voor een unieke smaak. 

Wagyu picanha

De picanha is zoals bekend het staartstuk van een rund. Kenmerkend voor de wagyu-picanha is de dikke laag vet aan de bovenzijde en de unieke...

Wagyu ossenhaas

Een mooi gemarmerde steak van de ossenhaas. Snijd de stukken niet te dun want dat heeft als resultaat dat de steak veel te snel gaart en dat...

Wagyu Flatribs

Flatribs is de Amerikaanse benaming voor de runder borst of -klapstuk. Het vlees kan met of zonder been gegaard worden op een gesloten barbecue....

Wagyu Flat iron

De flat iron is de sukade van het rund. Een meesterlijk stuk om op de barbecue te garen. Na het garen, medium-rare, kun je prachtige steaks van...

Wagyu entrecote

Een originele wagyu entrecote. Prachtig gemarmerd met een brede rand vet. Verwijder het vet niet want dan doe je afbreuk aan de kwaliteit. Gaar...

Wagyu carpaccio

Een perfecte carpaccio van het Wagyu-vlees maak je van de biefstukdelen. Puur zacht en van een unieke smaak. 

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl