De wedstrijd om de Slagerij van het Jaar werd gehoudenonder auspiciën van Vleesmagazine: het vakblad voor detotale vleessector. De deelnemende slagers werden door een onafhankelijke jury van slagers beoordeeld op: de ambachtelijke kwaliteit van de producten, het assortiment, algehele hygiëne, vakmanschap, service, kwaliteit van de bediening, de uitstraling naar de klant en in de laatste ronde tevens op de economische situatie van het bedrijf. Je kunt rustig stellen dat de tien genomineerde bedrijven in de eindronde behoorden tot de absolute top van de ambachtelijke slagerijen in Nederland. Tijdens de wedstrijd werd tevens de meest talentvolle jonge ondernemer, de beste culinaire slager en de beste biologische slagerij gekozen. De verkiezing is met ingang van 2013 vervangen door de wedstrijd "Slagerij met Ster" omdat deze wedstrijd een breder en vollediger beeld geven van de kwaliteit van de deelnemende slagerijen.

 

2012 

keurslager Klaver 
Makado 75, Schagen
0224-212044

Voor de tweede keer pakte het team van Klaver de overwinning. Verdiend. KLaver biedt 32 meter toonbank in een prachtige, overzichtelijke slagerij met een overweldigende presentatie van het brede en kwalitatief hoog-waardige assortiment met mooi vlees, lekkere vleeswaren en worst, maaltijden, salades, sauzen en kersverse broodjes. De slagerij zit in een overdekt winkelcentrum met een sterke regiofunctie. De sfeer is informeel en super attent en de producten van grote klasse.

2011 

ChateauBriand 
Binnenweg 163, Heemstede
023-5282655 

Chateabriand biedt al jaren een zeer eigenzinnig en absoluut afwijkend assortiment vers vlees, vleeswaren en traiteur- artikelen. In de afgelopen jaren hebben ze hun assortiment uitgebreid met kaas, wijn, aparte delicatessen en maaltijden. Ze zijn gespecialiseerd in: lamsvlees, Scotch Beef, kalfs-vlees en traiteurartikelen. Het team sleepte de titel Slagerij van het Jaar voor de tweede keer in de wacht.

2010

Slagerij Van Roessel
Grotestraat 197, Waalwijk
0416-337707

Slagerij van Roessel greep voor de tweede keer (1997) de titel. Volledig verdiend want het bedrijf is een waar 'smul-walhalla'. De winkel heeft afdelingen voor vers vlees, vleeswaren, delicatessen, kant-en-klare maaltijden en brood. Achter de toonbanken staan gedreven vakspecialisten die je met alles helpen en adviseren. De eetwinkel is een lust voor het oog en de honderden producten, vrijwel uitsluitend uit eigen productie, behoren tot de absolute top. 

2009

Slagerij Rien Bezooijen
Samuel Esmeijerplein 35, Rotterdam 
010-4208787 

Rien Bezooijen biedt, in zijn trendy en smaakvol ingerichte slagerij, een overweldigende hoeveel-heid lekkernijen aan. Het assortiment is kwalitatief hoogwaardig en biedt voor elk wat wils. Toppers zijn: het specialiteiten assorti-ment, de maaltijden, de Angus entrecôte, de varkens-haasmedaillons en de overige vlugklaarartikelen. Klik op de foto voor een kijkje in zijn toonbank. 

2008

Culinair Slagerij Wapenaar 
De Loper 73, Vlaardingen
010-4743882

Slagerij Wapenaar is een familiebedrijf en bestaat sinds 1965. Ze hebben twee slagerijen. Culinair slagerij Wapenaar richt zich vooral op mensen die waarde hechten aan kwalitatief goede en gezonde voeding. Al hun rund- en varkens-vlees is scharrelvlees en vrijwel alle vleeswaren, maaltijden en specialiteiten worden in eigen huis vervaardigd.
 

2007 

Keurslagerij Klaver 
Makado 75, Schagen 
0224-212044 

In het overdekte Makado winkelcentrum bevindt zich de slagerij van Arie Klaver en zijn zoons. De zaak is rondom volledig open en de klanten die voorbijkomen worden als het ware met de neus op een enorme hoe-veelheid specialiteiten en de speciale broodjes-corner gedrukt. De sfeer is informeel en super attent en de producten van grote klasse.
 

2006 

Keurslagerij Harmsen 
Dorpsstraat 6A, Diepenveen 
0570-591275 

Een prachtige dorpsslagerij met een fabelachtige hoeveelheid heerlijke producten. Vrijwel alles wordt in de eigen worst-makerij en keuken vervaardigd. De producten kenmerken zich door hun superiere kwaliteit, versheid en vaak geraffineerde afwerking. Met name de bediening is één van de pluspunten van Harmsen. Dorpse gemoe-delijkheid die weldadig aandoet. 

2005 

Chateaubriand 
Binnenweg 163, Heemstede
023-5282655 

Chateaubriand biedt een zeer eigenzinnig en absoluut afwijkend assortiment van uitzonderlijke vlees- en traiteurartikelen. Ze zijn gespecialiseerd in: lams-vlees, Scotch Beef, kalfs-vlees en traiteurartikelen. Daarnaast bieden ze een keur aan wijnen, kazen en delicatessen. Bedrijfsleider Johan van Uden sleepte al 2 keer de Gouden Slagersring in de wacht.

2003-2004 

Keurslagerij Kuenen 
Dorpsstraat 66, Ruurlo
0573-451337 

In de Achterhoek is Kuenen één van de toonaan-gevende slagerijen. Hun kracht is het vervaardigen van de ouderwets lekkere artikelen, zoals nägelholt (in de lucht gedroogd rundvlees) die ze verkopen in hun 'lekker eten winkel'. Verder is de sfeer er altijd uitnodigend en zijn de adviezen professioneel. Een deel van de maaltijden wordt door hen in de winkel gekookt.
 

2002

Keurslagerij van den Berg 
Nieuwe Tielseweg 175, Tiel
0344-631265 

Een gedreven ondernemer die er steeds naar streeft zijn klanten het allebeste voor te zetten. Dat blijkt ook uit de toonbank die boorde-vol kersverse lekkernijen is gepakt. Cees van den Berg is altijd enthousiast en maakt het bij hem winkelen niet alleen tot een culinaire belevenis, maar ook tot een gezellige bezigheid waarbij sfeer en het contact met de klant centraal staat.
 

2001

Slagerij-traiteur Poelen-Conjarts Marchierstraat 5, Wijlre 
043-4503810 

Traiteur-slagerij Poelen-Conjarts is een ambachtelijke slagerij. Het bedrijf blinkt uit in mooie vleeswaren die in de eigen worstmakerij worden vervaardigd. Met name de Limburgse specialiteiten zijn dagvers aanwezig. Het is de moeite waard om eens binnen te stappen en je te laten verrassen door de overvloed van dagverse zelfgemaakte lekkernijen. 

2000-2001 

Keurslagerij Keulen 
Kerkstraat 26, Hulsberg 
045-4059021 

Jack Keulen biedt in zijn winkel een verrassende hoeveelheid nationale en Limburgse specialiteiten. Hij is een gedreven ondernemer die ook al eens de Gouden Slagersring, de hoogste slagersonder-scheiding, in de wacht sleepte. Kenmerkend is de pure ambachtelijke kwaliteit en de echt Limburgse gastvrijheid. 
 

1999-2000 

Slagerij-traiteur van der Wegen Dorpstraat 45, Nispen
0165-365516 


Deze dorpslager, gelegen aan de doorgaande weg naar België in Nispen staat bekend om de grote mate van klantvriendelijkheid en het enorme aanbod van smakelijke maaltijden die dag in dag uit kersvers worden geetaleerd. 

1998-1999 

Keurslagerij van Hest 
Tilburgseweg 81, Goirle 
013-5341389 


Meters lange toonbanken aan beide zijden van deze winkel liggen letterlijk volgestapeld met een keur aan specialiteiten. Van de mooiste maaltijden tot de lekkerste vers vlees specialiteiten en worsten. Daarnaast mag de presentatie van de buitenlandse kazen zeker niet overgeslagen worden. Kortom een verrassende eetwinkel. 
 

1997 

Slagerij van Roessel 
Waalwijk 
0416-337707

Van Roessel was de eerste overwinnaar in de strijd om de slagerij van het jaar. Toen was het reeds een vooruitstrevend bedrijf van grote klasse en dat is in de loop der jaren alleen maar beter geworden. In april 2010 opende hofleverancier slagerij traiteur van Roessel een hypermoderne eetwinkel. Toonaangevend voor de toekomst van de Nederlandse slagerij.
 

 

- Publicatiedatum: 3 April 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl