Foto: groente in aspic

Aspicvleeswaren zijn artikelen die bestaan uit vlees en/of groenten en andere ingrediënten die bij elkaar worden gehouden door natuurlijke gelatines. Het verschil met zult zit hem in het gebruik van betere grondstoffen dan alleen maar de gebruikte resten die overblijven na het slachten. De aspic is daarbij op smaak gebracht met verschillende kruiden, wijn of andere drank en soms ook azijn. Wanneer azijn wordt gebruikt vallen de producten echter vaak in de categorie zult. Vleeswaren met aspic zijn in Nederland       minder geliefd dan in de ons omringende landen. Toch zijn het heerlijke producten die geschikt zijn op het brood maar ook als maaltijdcomponent. Vooral als voorgerecht doen ze het goed en daarom worden ze vaak op de wat luxere koude buffetten gepresenteerd. Aspic's worden vaak met de hand in wat dikkere schijven gesneden en bij voorkeur geserveerd met een frisse salade. Wijnzult aspic van Bedford uit Duitsland.

- Publicatiedatum: 1 March 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zwiebelschinken

Deze blanke en wat minder grof gesneden aspic dankt de smaak aan zacht gegaarde uien. • Voorgerecht en bij de lunch. ...

Varkenstong in kalfsfond

In deze van oorsprong Franse delicatesse worden de varkenstongetjes en reepjes zwoerd* met een dun laagje spek gegaard in een smakelijke...

Varkensfilet in aspic

Mooie stukken filet worden ontdaan van de dikke rugzeen, vervolgens zoet-zuur gemarineerd en voorzichtig gegaard zodat ze lekker sappig blijven....

Tong in aspic

Zacht gekookte varkenstongen in kruidige vleesbouillon. De tongen worden vooraf gepekeld met een kruidenpekel en met de hand in de vormen...

Timbaaltje

ham en groente timbaal Deze timbaaltjes zoals deze aspictorentjes worden genoemd zijn samengesteld uit lagen. Zoals je kunt zien bestaan...

Tête roulée

Deze vleeswaar is eigenlijk een wat luxere variant van de bij ons zo bekende hoofdkaas. In wezen is het de grovere variant. In Frankrijk wordt...

Schwartenmagen mit grüne Pfeffer

Een variant op de Nederlandse Zwaardenmaag. Het deeg bestaat meestal uit varkenskop-, runderkop- en kalfskopvlees samen met varkenszwoerd*. Het...

Ris de veau

Een heel mooie en exclusieve kalfsvariant op basis van kalfsvlees en -zwezerik. Het kalfsvlees wordt op smaak gebracht met zout peper en...

Rindfleisch mit Kurbis

Vers mager rundvlees wordt heel langzaam gegaard en daarna vermengd met kleine blokjes pompoen (Kurbis) en een kruidige aspic waaraan een scheut...

Potjesvlees

Deze Belgische lekkernij is een streekgerecht afkomstig uit de streek rond Veurne en het heuvelland in de West-hoek van Frans-Vlaanderen. Ook in...

Pork hocks

De basis van deze aspic wordt gevormd door gezouten en gerookte varkenspoten en bovenbenen die gaar zijn gestoofd gedurende meerdere uren. De...

Pikante varkensfilet aspic

Verse en vooral magere varkensfilet stukjes worden gemarineerd, voorzichtig gegaard om de filet sappig te houden en vervolgens grof verkleind....

Pikante Schweinefilet

Verse varkensfilets worden gemarineerd, heel zacht gegaard en daarna grof verkleind. Door deze werkwijze blijft de structuur van het vlees mooi...

Pihtije

Een aspic uit de Roemeense keuken voornameliujk gemaakt van slacht- afvallen als koppen en poten van varkens. De smaak wordt hoofdzakelijk...

Pickanterie

Bereid volgens authentieke receptuur op basis van mager varkenskopvlees en wat grover stukken hamvlees • Voorgerecht en bij...

P'tcha (הכנת_רגל_קרושה)

Beter bekend als de kalveren voetgelei. Een traditioneel Ashkenazi Joods gerecht bereid van de poten van kalveren. Het is een eenvoudig en...

Ouderwetse Cornedbeef

Ook wordt de corned beef wel afgevuld in runderzakeinden, grote brede darmen van het rund, zoals op de foto hiernaast. De smaak van de...

Museau de porc

Van de varkenskoppen worden de snuiten afgehakt en gepekeld. Daarna worden de beenderen voorzichtig verwijderd zonder de snuit te beschadigen....

Madeira Sülze

De smaakmaker in deze roodkleurige aspic is de befaamde Madeira. Het resultaat is een unieke smaak.  • Voorgerecht en...

Limburgse Breughel

Zacht gegaard varkensvlees vermengd met een kruidige aspic. • Voorgerecht en bij de lunch. ...

Les tripes en gelée

Een van oudsher bekende vleeswaar gemaakt van goed gewassen en schoongemaakte runderpens. De pens wordt langdurig gegaard in water waaraan...

Kip met citroen

Verse kipfilet wordt in een marinade zacht gegaard en, naast de gewone kruiding, met extra citroen op smaak gebracht. Door de citroen heeft deze...

Kalkoen met zilveruitjes

Zoetzuur gemarineerd mager kalkoenvlees met knapperige zilveruitjes. Deze aspic is extra mager en bevat slechts 2% vet. •...

Kalfstong in gelei

De kalfstongen worden heel licht gepekeld en gegaard. Na het garen wordt het harde vel van de tongen verwijderd en worden ze keurig in een vorm...

Kalfskop in tomatensaus

Het vlees voor deze specialiteit komt van origine van de kalfskop. Tegenwoordig wordt er ook vlees van andere oncourante (niet winstgevende)...

Kaeng kradang

Een varkens kerrie-aspic uit het noorden van Thailand die vaak wordt gegeten als ontbijt tijdens het koelere jaargetijde. De letterlijke...

Jamon presfilet

De Jamon presfilet wordt gemaakt van magere, gepekelde varkensfilets en achterham. De gegaarde stukken filet worden samen met een mooie aspic,...

Hure tuinkruiden

Deze hure met tuinkruiden is een lekker authentiek gerecht zonder toevoeging van kunstmatige kruiden of hulpgrondtstoffen. De hure is heel mager...

Hure pesto

Lekkere varkensvlees vermengd met een kruidige aspic die extra smaak krijgt door de toplaag van pittige pesto. Een absolute smaakmaker. ...

Hure met augurken

Licht zoetzuur gemarineerd varkensvlees van de kop dat is gesneden in wat grovere blokjes. Het vlees wordt vermengd met krokante augurkenblokjes...

Hure jardinière

Kruidige stukjes mager varkenskopvlees gegarneerd met een knapperige groentenmix. De hure is heel mager en bevat slechts 3% vet. Heerlijk...

Hure au vin

Mild gekruide wat grovere stukken varkensvlees in een aspic die op smaak is gebracht met een klein scheutje witte wijn.  ...

Hure asperge

Een licht verteerbare aspic die de smaak ontleent aan asperges. De aspic bevat minder dan 5% vet .  • Voorgerecht en als...

Honig Schinken

Een aspic van grove stukken varkensvlees die met honing op smaak zijn gebracht wat een wat zoetere eindsmaak geeft.  •...

Hamrolletjes in vossenbessengelei

Ook bij deze aspicvariant worden plakken achterham gevuld. Deze keer met een mengsel van mierikswortel en kaas . De bovenkant van de aspic is...

Ham peterselie

Een typisch Bourgondische terrine van ham en groenten in een kruidige gelei. Wordt traditioneel geserveerd met cornichons (zure kleine...

Ham in aspic

Deze aspic wordt vervaardigd van een bouillon van varkenskopvlees waaraan keimagere grove blokjes ham worden toegevoegd. De massa is op smaak...

Ham asperge drupjes

Deze aspic is opgebouwd met rolletjes zachte achterham die zijn gevuld met een mengsel van asperges en kaas. Na het vullen van de rolletjes...

Ham ajuin

Een aspic met magere stukken ham. De kruiding is mooi aangepast en de hure heeft een vetgehalte beneden de 2%.  •...

Gurken Sülze

Zoetzuur gemarineerd varkenskopvlees met krokante augurkenblokjes. Heerlijk in een fris slaatje. Garnering met dill-chips; knapperige...

Grove kalkoenaspic

In wezen wordt deze aspic op dezelfde manier gemaakt als de ham in aspic. Alleen worden nu grove stukken kalkoen gebruikt. Deze kalkoen wordt...

Groenteaspic

Aan een gekruiden en heel magere vleesbouillon worden gelatine en zacht gegaarde groenten toegevoegd. De kruiding is aangepast aan de gebruikte...

Gevogelte aspic

Vlees van kip en eventueel kalkoen wordt volkomen gaar getrokken in een gekruide bouillon om daarna met een vork helemaal uit elkaar getrokken...

Duitse corned beef

Mooi vers en mager rundvlees wordt volledig ontdaan van zenen en peesjes voor een mooi mals eindresultaat en vervolgens vermengd met een pittige...

Corned mutton

Het product is gemaakt van schapenvlees dat afhankelijk van de kwaliteit meer of minder vet is. Door het gebruik van dit vlees heeft het product...

Corned beef in kalfsnet

Omdat corned beef nogal droog is, prima voor de liefhebber, worden er varianten gemaakt die worden omwikkeld met kalfsnet, het buikvlies van een...

Corned beef

Van oorsprong is de cornedbeef afkomstig uit Ierland. Daar ging het vlees in grote potten en werd bedekt met grove korrels steenzout. De...

Blik corned beef

Corned beef werd in Nederland bekend na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Het kwam toen met scheepsladingen tegelijk uit Canada en Amerika naar...

Aspic van hamrolletjes met kruidenkaas

Deze aspic is samengesteld uit hamrolletjes die zijn gevuld met kruidenkaas en wortelsnippers. De bovenkant is afgedekt met een laagje...

Aspic meatpie

Een heleder aspic gemaakt van gelatine en bouillon van vlees. De aspic is opgebouwd uit een laagje 'pulled pork'(draadjesvlees van het...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl