21-september-2021 |
Potjesvlees

Potjesvlees

Deze Belgische lekkernij is een streekgerecht afkomstig uit de streek rond Veurne en het heuvelland in de West-hoek van Frans-Vlaanderen. Ook in de omgeving van Calais in Frankrijk is het een bekend gerecht. Het gerecht wordt gemaakt van ruim 70% kip, 15% kalfsvlees en minimaal 15% konijn. Er wordt mooi mager vlees gebruikt. Het vlees wordt gegaard en op smaak gebracht met een smakelijke gelei van witte wijn of bier, citroen, azijn en bouillon. Na de garing wordt het vlees in een kom gegoten om op te stijven. Een echt zomerproduct.

Potjesvlees is in België een erkend streekproduct. Variant: 'hennepot' potjesvlees van alleen kippenvlees. 

• In plakken gesneden bij de lunch en als snack.
 

Herkomstgegevens

Vleessoort kip, kalf, konijn
Land van herkomst België, Noord-Frankrijk
Producent  
Terug naar boven