Foto: mousse taartje

Kenmerkend van de mousse is dat er in (bijna) alle gevallen gelatine wordt gebruikt om de massa bij elkaar te houden. Alleen de rillettes vormen daarop een uitzondering. Deze worden bijeengehouden door reuzel (varkensvet). De basis wordt gevormd door een deeg van mals vlees, vis, gevogelte of wild. Voor een mousse is alleen de beste kwaliteit goed genoeg. Om de smaak te verrijken wordt aan het deeg vaak een alcoholische drank als port, madeira of likeur toegevoegd. Ook wordt soms slagroom of crème fraîche gebruikt.

- Publicatiedatum: 1 March 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Winters banket

De taart wordt gemaakt van fijngemalen rookworstdeeg waaraan mayonaise en gelatine is toegevoegd. Extra smaakmakers vormen de zilveruitjes en de...

Rookworsttaart

Gegaard rookworstdeeg wordt fijngemalen en vermengd met mayonaise en zilveruitjes. Voor de stevigheid wordt aan het deeg nog wat vloeibare...

Moussetaartje

Magere fricandeau van het varken wordt in de bouillon gegaard. Deze bouillon is op smaak gebracht met een kruidenbouquet. Ook wordt, afhankelijk...

Hamtaart

De stukken magere fricandeau van het varken worden in de bouillon gegaard. Deze bouillon is op smaak gebracht met een kruidenbouquet. Daarbij...

ham suprêmetaart

Ook zonder de cutter is het mogelijk om een lekker hamtaart te maken. Daarvoor heb je dan gekookte ham, mayonaise, kruidenaspic*...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl