21-september-2021 |
Wildpastei of -galantine
Van rund, varkensvlees en spek wordt een heel fijne gekruide farce* bereid. Daarna worden mooie magere stukken vlees uit de varkenschouder in grove blokken gesneden en gedurende een halve dag gemarineerd in een mengsel van varkensbloed, laurier, kruiden, tomaten en ketchup. Vervolgens worden de blokjes gegaard. De marinade trekt voor een deel in de rand van het vlees en veroorzaakt zo een smakelijke donkere rand. Na het garen worden de blokjes goed afgewassen zodat resten van de marinade verdwijnen en worden ze samen met pistachepitten en snippers paprika aan de farce toegevoegd. Met deeg wordt vervolgens het omhulsel van een speenvarkenham gevuld, waarna de voorkant wordt dichtgeregen met worsttouw. Daarna wordt de wildpastei afgekookt.
Herkomstgegevens
Vleessoort | varken |
Land van herkomst | Nederland |
Producent | slagerij Aalpoel, Voorst |