Foto: gezouten en gerookte varkenskop

Er zijn wereldwijd onnoemelijk veel soorten worst. Vele daarvan rekenen we bij ons tot de specialiteiten terwijl ze elders als heel  normaal en soms dagelijks op het menu staan. Tal van specialiteiten zijn daarnaast ook afgeleid van in Europa al honderden jaren bestaande producten. Op deze pagina verzamelt 'Vers-inspiratie'een aantal producten die zich niet zo gemakkelijk in een bepaald hokje laten drukken. 
 

- Publicatiedatum: 26 December 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zwienemutsen

Zwienemutsen zijn licht gepekelde en vervolgens gekookte varkensmagen. Het kookvocht was vroeger water met peper en zout, en eventueel flink wat...

Rilettes

Varkensvlees en reuzel (varkensvet) staan aan de basis van deze Franse specialiteit. Het vlees wordt zolang gekookt in de reuzel en het eigen...

Reuzel, smout, Schmalz & kaantjes

Reuzel kent verschillende benamingen in de ons omringende landen. Zo spreken we over Smout in België, Schmalz in Duitsland en Lard in...

Pfälzer Saumagen

Een oeroud streekproduct uit de Pfalz. Het wordt gemaakt van zeugenvlees, aardappelen en verschillende kruiden. Alle ingrediënten worden...

Knipp of Stippgrütze

Een zogenaamde 'opruimworst' die vooral gemaakt werd na het slachten. Zo werd er niets weggegooid. Deze worst is gemaakt van...

Kishke

Deze Joodse worstsoort wordt gemaakt van runder ingewanden vermengd met het ongezuurde meel dat ook voor matzes wordt gebruikt. De smaak wordt...

Huitlacoche

Smoked corn paté is de Amerikaanse naam voor de paté. In onze beleving bevat paté echter lever. En dat is bij...

Hubertus reuzel

Heel fijn en zacht ganzenvet aangevuld met verse varkensreuzel en kaantjes. De smaakmakers zijn veel rode ui, ruim kruiden en verse knoflook. De...

Hessisches Weckewerk

Een soort van vlees-brood-pastei gemaakt van kalfskop, zwoerd en het vette afsnijdsel van de varkensbuik. Het deeg wordt vermengd met specerijen...

Griebenschmalz

Het varkensvet, de zogenaamde reuzel, wordt grof gemalen en op een laag vuurtje uitgebakken. Als het is gesmolten dan houd je gesmolten vet en...

Goetta

Een variant op de Noord-Duitse/Oost-Nederlandse balkenbrij. Deze, uit de huisslacht afkomstige, lekkernij werd oorspronkelijk door Duitse...

Gerookte varkensoren

Gerookte oren worden in Nederland veelal als dierenvoedsel voor honden gebruikt. In grote delen van de wereld, met name in Afrika en...

Gerookte varkenskoppen

Gerookte varkenskoppen zijn in verschillende delen van Amerika een delicatesse op de barbecue. Ze gaan er vers en gezouten in en worden met...

Gerookte varkens bovenpoot

In vroeger tijden werden de varkens na het slachten meestal meteen bewerkt om ze te kunnen bewaren. Dan had je nog wat extra stevige voeding...

Gerookte ribbetjes

De ribbetjes worden eerst enkele dagen gezouten en daarna gedurende een dag aangedroogd. Vervolgens gaan ze in een rook, meestal van smeulend...

Erbswurst

Bereid uit 50% erwtenmeel, 25% rug- en buikspek en 25% rundvet. Het spek wordt diepgeel geroosterd in reuzel samen met een ruime hoeveelheid...

Cretons français

De basis bestaat uit uitgebakken en gesmolten spek van het varken. De na het smelten overgebleven kanen (harde resten) blijven in het spekvet...

Chilischmalz

Voor deze chili wordt 54% ganzenvet gebruikt die wordt aangevuld met verse varkensreuzel en kaantjes. De kruiding is behoorlijk scherp door het...

Alpacaworst

De alpaca is een huisdier van oorsprong afkomstig uit de Andes in Zuid-Amerika waar het dier wordt gehouden voor de wol. Het vlees wordt...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl