21-september-2021 |
Huitlacoche

Huitlacoche

Smoked corn paté is de Amerikaanse naam voor de paté. In onze beleving bevat paté echter lever. En dat is bij deze vleeswaar niet het geval. Het is een pastei die bestaat uit gemalen vet varkensvlees van de schouder en is op smaak gebracht met gerookte mais, huitlacoche, zeezout, koriander knoflook en chili. Paneermeel, ei en slagroom zorgen voor de binding. De aparte factor is de huitlacoche. Een schimmel die al door de Azteken als een delicatesse werd beschouwd. Hij groeit op de maiskorrels lijkt een beetje op paddenstoelen en heeft een zachte en fluweelachtige structuur. De ingeblikte versies zijn vaak zwart en dik-stroperig. De schimmel heeft een zeer penetrante aardse smaak en heeft aroma's van champignons en rokerige maïs. Na vermenging van alle ingrediënten wordt de pastei in een vorm afgebakken. Het resultaat is een lelijke modderige pastei met een losse structuur, maar een verrassende smaak. 

• Bij de lunch.

Foto: van Belly to bacon.

Herkomstgegevens

Vleessoort: Varken

Land van herkomst: Amerika

Terug naar boven