21-september-2021 |
Rilettes

Rilettes

Varkensvlees en reuzel (varkensvet) staan aan de basis van deze Franse specialiteit. Het vlees wordt zolang gekookt in de reuzel en het eigen vocht tot het uit elkaar valt in vezels waarna kruiden als peper, foelie en zout worden toegevoegd. Afhankelijk van de landstreek kunnen ook andere (Provençaalse) kruiden en/of wijn toegevoegd worden. De hete massa wordt afgekoeld in stenen of glazen kommen. Het eindresultaat is een uiterst smakelijke en smeerbaar draadjesvlees met een hoog vetgehalte. Bekend is ook dat menig plaats in Frankrijk haar eigen rillettes recept heeft. 

Variaties zijn: rillettes de Bresse: van gevogeltevlees, -canard van eenden vlees, -de lapin van konijnenvlees, -de sanglier van wildzwijns vlees en -d'oie van ganzenvlees. 

• Als snack, op toast, als voorgerecht, bij een buffet of bij de brunch.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Frankrijk
Producent  
Terug naar boven