21-september-2021 |
paté de campagne

paté de campagne

De Franse naam doet vermoeden dat deze puur ouderwetse paté uit verre oorden komt. Niets is minder waar want deze lekkernij komt uit de worstkeuken van een Amsterdamse scharrelslager. De varkens die hij slacht zijn echte scharrelvarkens . Ze lopen voortdurend buiten en nemen door het natuurlijke voedsel volop smaak op. De onderdelen van het varken die niet zo geschikt zijn voor de verkoop, zoals de kop met zijn zachte smeuïge vlees en de randen van de speklappenbuik worden gekookt en niet al te fijn gemalen en vermengd met verse gekookte varkenslever en geurige kruiden waaronder pistachenoten. Het deeg gaat in een vorm die vooraf is belegd met zacht katenspek waarna de paté au bain-marie wordt afgegaard in de oven. Het resultaat is een zachte en romige paté van een ouderwetse kwaliteit die je nog zelden proeft. 

• Voorgerechtje, op brood of toast en als onderdeel van een koud buffet.

Herkomstgegevens

Vleessoort: Varken
Land van herkomst: Nederland
Producent: Slagerij Bouter in Amsterdam

Terug naar boven