21-september-2021 |
Paté en croûte

Paté en croûte

De basisbestanddelen van deze verfijnde paté kunnen bestaan uit alle soorten vlees dat in smalle repen wordt gesneden. Vaak wordt in plaats van gewone lever ook ganzenlever gebruikt. De repen worden bij elkaar gehouden door een fijne farce* die maximaal 30% van de totale massa mag bedragen. De vleesrepen worden gemarineerd in wijn, port, madeira, cognac of een andere alcoholhoudende drank en verder op smaak gebracht met zout en kruiden. Het deeg wordt gestort in een ingevette vorm die is bekleed met korstdeeg. De bovenkant wordt eveneens met deeg afgesloten en met deegrepen versierd. De paté wordt afgebakken in de oven. Vaak wordt de holle ruimte die, na het bakken, onder de deksel ontstaat afgevuld met een smakelijke aspic.

• Voorgerechtje, op brood of toast en als onderdeel van een koud buffet.

Herkomstgegevens

Vleessoort Alle soorten vlees
Land van herkomst: Frankrijk

Terug naar boven