21-september-2021 |
Paté met woudvruchten

Paté met woudvruchten

Een paté in staafvorm. De fijne samenstelling van het deeg op basis van varkenslever, mager varkensvlees en spek geeft vooral een heel aparte smaak door de toevoeging van zwarte-, rode- en bosbessen, bramen, frambozen en aardbeien, in combinatie met een aangepaste kruidenmelange. Door de uittredende sappen heeft de paté een warm-zoete smaak. Een deel van de vruchten wordt gebruikt om de bovenkant van het product af te garneren. In sommige gevallen, bijvoorbeeld tijdens de Kerst of andere feestdagen, wordt een bij de tijd passende versiering als extra toegevoegd. 

De paté' zoals die hiernaast is afgebeeld is vaak in verrassende combinaties te koop. Het basisdeeg is dan hetzelfde, maar de kruiden en de toevoegingen wijzigen per soort. Zo ze zijn er met een vulling van:
peer/cranberry, roquefort/peren, sinaasappel/Grand marnier, peperkoek /honing, met sweet chili.

• Voorgerechtje, op brood of toast en als onderdeel van een koud buffet.

Herkomstgegevens

Vleessoort: Varken
Land van herkomst: België
Producent: De Spiegeleire

Terug naar boven