Foto: Duitse Hofer Rindfleischwurst

Er zijn nogal wat worstsoorten die rauw worden verkocht en zelfs rauw worden gegeten. De bekendste variant is, in Nederland de filet américain. Een niet meer weg te denken lekkernij die vanuit Amerika naar Nederland overwaaide. Bedenk wel dat deze rauwe varianten weinig zout bevatten en weinig bewerkingen kennen om de houdbaarheid te  verbeteren. Ze moeten dus zo vers mogelijk gegeten worden.

 

- Publicatiedatum: 27 December 2016
  • 9 per pagina
  • 12 per pagina
  • 15 per pagina
  • 18 per pagina
  • Toon alles

Zwiebelwurst

Van oorsprong is de Zwiebelworst een Duits product. De worst wordt gemaakt van vet varkensafsnijdsel aangevuld met ongeveer 20% mager...

Zachte metworst

Zachte metworst of Brabantse metworst is een rauwe worstsoort die je kunt smeren. De worst wordt vervaardigd van varkensvlees. Het smeuïge...

Uienmetworst

Mager vlees van de varkensschouder en kinnebak (kop)spek worden heel fijn gemalen (3mm). Het vlees wordt vervolgens vermengd met colorozozout*...

Teewurst Norddeutsche

Een rauwe smeerworst die is samengesteld uit rundvlees, rug- en buikspek,zout, rum, honing, paprika en kardamom. Het gebruikte buikspek wordt...

Teewurst grob

Deze smeerbare worst is ook verkrijgbaar in een grove variant van de gewone Teewurst. Aan de Berlijnse variant wordt rum toegevoegd.  ...

Teewurst

Voor deze smeerbare varkensworst wordt bij voorkeur het vlees van oudere vetgemeste varkens en runderen gebruikt. De worst wordt alleen...

Summer sausage

Het waren Duitse emigranten die de worst in Amerika introduceerden. De worst bestaat grotendeels uit rundvlees aangevuld met varkensvlees en...

Sobrasada de Mallorac

De sobrassada is de nationale worst van de Balearen, de Spaanse eilandengroep waartoe Ibiza en Mallorca behoren. De worst wordt gemaakt van de...

Schweinemett

Deze typische Duitse specialiteit wordt gemaakt van niet al te vet varkensvlees dat fijn wordt gemalen en vermengd met witte peper, majoraan en...

Schlackwurst

Deze cervelaatworstvariant wordt gemaakt van zuiver varkensvlees. Van origine wordt de worst op smaak gebracht met alleen zout en peper (gemalen...

Saucisson Vaudois

Een varkensworst gemaakt van het vlees van varkensschouders of hammen., voor de smeuigheid wordt nekspek toegevoegd. Het wat grovere deeg wordt...

Saucisson neuchâtelois IGP

De basis van de worst bestaat voor 2/3 uit mager varkensvlees en 1/3 spek. de toevoeging van gekookt zwoerd mag mits de vlees/vet verhouding...

Rookvleesworst

Voor de rookvleesworst wordt stevig en hard vlees van de rundernek en de flank (vang) van het rund gebruikt. Het vlees wordt goed ontdaan van...

Rode lookworst

Een rood gekleurd Vlaams worstje bereid uit afsnijdsels en kleingoed van rund- en varkensvlees. Het deeg worst maximaal verkleind. De smaak...

Pfeffersäckchen

Varken- en rundvlees vormen de basis van deze in Duitsland alom gewaardeerde rauwe smeerworst. Het vlees wordt verkleind met de gehaktmolen of...

Ossenworst

Mager rundvlees is de basis van deze typisch Amsterdamse specialiteit. Het vlees wordt gemalen en vermengd met witte peper, foelie, nootmuskaat...

Nem chua

Vietnamese gefermenteerde worstjes. Mager varkensvlees wordt vermalen met reepjes gekookt zwoerd (varkenshuid), op smaak gebracht met zout,...

nduja

Deze pittige smeerworst is afkomstig uit Italië en met name uit het zuidelijke deel van Calabrië en het stadje Spilinga . De worst is...

Morteau

De saucisse de morteau staat ook wel bekend als 'belle de Morteau' en afkomstig uit de streek Morteau. Het deeg wordt bij voorkeur in...

Montbéliard

Deze rauwe gerookt worst is nog het beste te vergelijken met de Nederlandse grove rookworst. Hij bestaat van driekwart uit mager en de rest uit...

Longeole IGP

Deze worst is afkomstig van de hugenoten vluchtelingen uit het kanton Genf rond 1700. De worst wordt gemaakt van varkensvlees, hals en nekspek...

Linguica

De Linguiça is een van oorsprong Portugese worst die in vrijwel alle Portugees sprekende landen wordt gegeten. Het is eigenlijk een soort...

Lebanon bologna

De lebanon is een semi droge worst die heel erg veel weg heeft van de Nederlandse ossenworst. De Lebanon is oorspronkelijk afkomstig uit...

Isterband

Grof gemalen varkensvlees, vet van een koe en in bouillon geweekte gerst. Zout en kruiden uit de streek worden aan het grove deeg toegevoegd....

Holsteiner Sreichmetwurstt

Deze droge smeermetworst wordt gemaakt van rund en varkensvlees en het spek van de rug en de kinnebak (wang). Het deeg wordt niet al te fijn...

Hofer Rindfleischwurst

Een smeerworst die je kunt vergelijken met de Amsterdamse ossenworst, met als verschil dat er naast het rundvlees (90%) eveneens rugspek wordt...

Gelderse rookworst

De overbekende Gelderse rookworst wordt gemaakt van kersvers en mager varkensvlees en kinnebakspek. Voor de kruiding werd vroeger alleen witte...

Filet Americain

Aan de basis van filet américain staat keimager rundvlees. Hetzelfde vlees waar tartaar van wordt gemaakt. Het fijn gemalen vlees wordt...

Churer- of Prättigauer Beinwurst

Een gerookte droge rauwe worst uit het Bündnerland rond de stad Chur. De Beinwurst wordt gemaakt van grof gesneden delen van de...

Chouriço de mel

Een rauwe worstsoort die is gemaakt van varkensvlees. Aan het vlees worden zout, kruiden en ook honing (mel) toegevoegd. de worst wordt...

Carpaccioworst

Het is absoluut noodzakelijk om voor deze worst mooi mager en wat zachter rundvlees te gebruiken. Het vlees wordt niet al te fijn gemalen en...

Braunschweiger (Brunswijker)

Deze van oorsprong uit Duitsland afkomstige worst wordt vervaardigd van mager en vet varkensvlees. Het gebruikte spek moet niet te hard zijn...

Boutefas

Een rauwe worst, uit de Vadois, die meestal na een korte rijping wordt gekookt om gegeten te worden. Het fijngemalen deeg bestaat ui9t 20%...

Boccolone ciauscolo

Het vlees van de varkensbuik en de schouder vormen de basis voor deze zachte smeerworst. Het vlees wordt op smaak gebracht met zout, peper,...

Alheira

Een worst die vrijwel nooit van varkensvlees wordt gemaakt maar vooral van andere soorten vlees als: kalf, eend en kip. Het vlees wordt vermengd...

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl