21-september-2021 |
Churer- of Prättigauer Beinwurst

Churer- of Prättigauer Beinwurst

Een gerookte droge rauwe worst uit het Bündnerland rond de stad Chur. De Beinwurst wordt gemaakt van grof gesneden delen van de schouder, hals, staart, oor en ander restmateriaal. De stukjes vlees worden samen met kruiden en Veltliner Wein gemarineerd en daarna met de hand in een dikke runderdarm gestopt. Daarna wordt de worst, voor de houdbaarheid, gerookt. De naam Beinwurst is afkomstig van de stukjes (kraak)been (Bein) die in de worst aanwezig zijn. Volgens de traditie wordt de worst rauw verkocht en thuis gaar gekookt in Graubündner gerstesoep. De worst is ook prima te eten bij zuurkool en gekookte aardappelen 

De Prättigauer Beinworst heeft grotendeels de zelfde samenstelling als de Curer Beinworst met dien verstande dat er wat heel fijn gemalen deeg (Brät) wordt toegevoegd wat de snijdbaarheid bevordert.

• Bij de lunch of de warme maaltijd.
 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Zwitserland
Producent  
Terug naar boven