21-september-2021 |
Longeole IGP

Longeole IGP

Deze worst is afkomstig van de hugenoten vluchtelingen uit het kanton Genf rond 1700. De worst wordt gemaakt van varkensvlees, hals en nekspek en rauw zwoerd. De ingredienten worden vermalen tot een korrelgroote van 5 - 8 mm.. De kruiding bestaat uit venkelzaad, zout en witte peper. Naar believen van de slager kunnen ook andere kruiden, knoflook en witte wijn worden toegevoegd. Het deeg gaat in een varkens- of runderdarm en dichtgeknoopt. Vervolgens moet de worst minstens 12 uur drogen alvorens ze meer dan 2,5 tot 3 uur wordt gekookt om het spek te garen.. Daarna wordt de worst zacht en cremig met een verfijnde venkelsmaak en geur.

Foto & info: AOP-IGP-Zwitserland
IGP= beschermde geografische aanduiding.

• Bij de warme maaltijd.

Herkomstgegevens

Vleessoort: Varken
Land van herkomst: Zwitserland

Terug naar boven