Voor meer informatie klik je op: Varadas Kitchen (foto)

Showstukken als bijvoorbeeld een broodmand, een broodhoorn of een ander decoratiestuk maak je met een soepel decoratiedeeg op basis van water. Het wordt afgestreken met eistrijksel en gebakken in een oven van circa 200ºC en eventueel in een hetere oven afgeschroeid.

Als het showstuk te groot is en zodoende niet in de oven past kun je  het afstrijken met eidooier en mokka-extract of met opgeloste gelatine, die met buisman op kleur gebracht is. Het lijkt net of het gebakken is. Je moet het wel goed op een droge plaats laten aandrogen om schimmelvorming te voorkomen.

Recept:

1000 gram patentbloem
  300 gram arachideolie
  400 gram kokend water

Het geheel door elkaar draaien en circa 15 minuten laten rusten onder het bekken. Als geraamte kunt u conservenblikken (augurkenblik) of kippengaas nemen, waarbij oneven repen kunnen worden geknipt (blikschaar), zodat met het deeg kan worden doorgevlochten.

Voor het vastmaken van het deeg aan elkaar en aan de staanders kun je pâte à frire gebruiken. Dit is eiwit met water tot een papje geroerd. U kunt met het deeg ook bloemen snijden of modelleren.

- Publicatiedatum: 18 March 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl