Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf. Deze vakmensen maken het verschil. SVO helpt hen dat verschil te maken. De nieuwe mbo-opleiding Generation Food gaat jongeren inspireren in de brede wereld van food.

De wereld om ons heen verandert. Goede vakmensen worden schaars. Door de toenemende vergrijzing is bedrijfsopvolging vaak lastig. De versspeciaalzaak staat daarom voor een uitdaging bij het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Vakmanschap wordt weer bewust terug naar de winkelvloer gehaald. Daarbij hoort een goed verhaal en het geven van een bereidingsadvies voor thuis. De hoge verwachtingen van de consument vraagt veel van medewerkers, leidinggevenden en ondernemers.

Professionele allrounders

De vakman en zijn medewerkers zijn bij voorkeur professionele allrounders: sparringpartners, verrassende presentatoren en creatieve traiteurs die ook nog eens over ongekend vakmanschap beschikken. SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. De opleider biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen biedt SVO vanaf augustus 2016 op drie locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food.

Mbo-opleidingen

Je kunt bij SVO de nieuwe voltijd (BOL) opleiding Generation Food volgen of diverse BBL-opleidingen. De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) is een combinatie van leren en werken. De student gaat één dag in de week naar school en leert de andere dagen in het leerbedrijf. SVO verzorgt opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4 voor de versspeciaalzaak.
Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan trainingen: over vakkennis (o.a. vakopleiding AGF en vis), voedselveiligheid en klantadvies bijvoorbeeld. Steeds meer klanten hebben aandacht voor gezond en verantwoord eten. Maar wat is dat precies? Van medewerkers in een versspeciaalzaak wordt steeds meer verwacht dat ze verstand hebben van gezonde en ongezonde voeding. Ook moeten ze vragen van klanten kunnen beantwoorden over voedingswaarden en allergieën. Medewerkers weten bij uitstek hoe klanten de producten kunnen bereiden.

Op de site www.svo.nl treft u naast het opleidingsaanbod ook informatie aan over hoe u leerbedrijf kunt worden en welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Bron: Vakblad Vers-inspiratie februari 2016

De foodprofessional van de toekomst

Generation Food gaat jongeren inspireren in de brede wereld van food. Het is dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Generation Food heeft de beste specialisten in huis. Pittig en vol passie. Met deze niveau 4-opleiding kan de jonge student alle kanten op. De opleiding richt zich op de nieuwe generatie ondernemers, bedrijfsleiders, managers of productieleiders in de foodbranche. Ieder jaar staat een thema in de driejarige opleiding centraal: Food & Consument, Food & Samenleving en Food & Onderneming. De opleiding sluit perfect aan op het op het vmbo en doorstroom naar het hbo is mogelijk. De opleiding start in augustus 2016 in Best, Houten en Zwolle.

Copyright ©2016: Vers-inspiratie - Publicatiedatum: 2 February 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl