Arno Wapenaar is de winnaar van de Gouden Slagersring 2018 met zijn Power meat bar crunch. Dit is op 11 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking bij de SVO Food in Houten. Uit handen van Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, ontving Arno Wapenaar de prestigieuze Gouden Slagersring.

De tweede plaats was voor de gerookte patérollette van Hans de Goeij uit Vianen. John van Egmond uit Anrhem veroverde een derde plaats met zijn bloedworst met kleurrijke groente. Lida Koelewijn uit Huizen eindigde als vierde met de party meat balls. De côte de sanglier van branche erkende meesterslager Wouter van de Veen uit Ederveen werd vijfde.

Jong talent

Bij de categorie Jong Talent kwam Julian Horst uit Uddel als winnaar naar voren. Hij won in deze categorie de prijs voor het meest innovatieve product met zijn schenkelpastrami. Horst liet Henk Wiggemansen en Julian Wisse achter zich.

Julian Horst, werkzaam bij Slagerij Van Engelen in Garderen, is erg blij met de eerste plek. Een zachte vreugdekreet ontsnapte uit zijn mond toen bekend werd gemaakt dat hij de Jong Talentprijs heeft gewonnen. De runderrookworstrollade van Henk Wiggemansen (werkzaam bij Slagerij van Ginkel in Amerongen) kreeg een mooie tweede plek. Julian Wisse (werkzaam bij Slagerij Wisse in Meliskerke) werd derde met zijn zeekraalpastei met varkenstong.

Jury

De jury bestond die jaar uit Jacques Rijk (KNS), Richard den Otter (SVO), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Nathan Burggraaf (winnaar 2017) en Dirk Smolders (winnaar jong talenten-prijs 2017). Tijdens de keuring heeft de jury bijna zestig producten bekeken, geroken en geproefd. Na een lang beraad is de jury unaniem tot winnaar Arno Wapenaar gekomen.

De jury was ook erg te spreken over de inzendingen van de Jong Talenten. “Het valt op dat dit jaar de inzendingen van een ontzettend hoog niveau zijn bij de Jong Talenten”, zegt wedstrijdleider Paul van Trigt. De schenkelpastrami van Julian Horst werd unaniem door de jury als winnaar bestempeld. “Dit is een mooi manier om de schenkel het hele jaar door te kunnen verkopen”, licht Nathan Burggraaf toe. “Door de schenkel op deze manier te presenteren wordt het een stoer en feestelijk product”, vult Van Trigt aan.

Prestigieuze vakwedstrijd

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn.

Bron: KNSNET

- Publicatiedatum: 12 April 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl