Donderdag 23 mei vond de keuring plaats van de Spareribs Trophy 2019. Maar liefst 104 slagers hebben zich opgegeven voor deze vakwedstrijd. Een vakwedstrijd die de KNS al heel wat jaren organiseert voor haar leden. Voor de jury een pittige kluif maar de strijd is gestreden. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het KNS Inspiratiecongres op 24 juni a.s. 

Tijdens de keuring zijn de spareribs beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er is zowel warm als koud gekeurd.
De jury bestaat dit jaar uit tv-maker René Pluijm, winnaar 2018 John van Tilburg van de gelijknamige slagerij, Ronnie Poeste, svo-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht en Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn.

De jury zegt over de keuring: "Gebalanceerde spareribs zijn de revue gepasseerd. Alle deelnemende slagers hebben hun best gedaan met verzorgde spareribs. Het was een hele kluif met recht; maar vooral een mooie wedstrijd."

Finalisten. In willekeurige volgorde:
Keurslagerij De Adelaar, Apeldoorn
Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik, Leiden
Keurslager Horst, Epe
Slagerij Aldershof, Oosterwolde
Keurslager Tim Janssen, Groesbeek
De Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort
William Hermanussen, Keurslagerij en Catering, Overasselt
Keurslagerij Van Strien, 's-Gravenmoer
Slagerij Wout van de Veen, Ederveen
Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen

Wil jij erbij zijn als de winnaar van de Spareribs Trophy 2019 bekend wordt gemaakt? Meld je dan nu aan voor het KNS Inspiratiecongres!

 

- Publicatiedatum: 24 May 2019

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl