v.l.n.r. Paul van Trigt, Pepijn Putman, worstmaker Daan van Veldhuizen en voorzitter Marianne Strijbos

Ieder jaar wordt onder alle slagers van Het Worstmakersgilde één slagerij uitgeroepen tot ‘Beste Worstmakerij van het jaar’ Dit jaar won slagerij Putman uit Arnhem deze eervolle titel. Keurslagerij Gleis uit Aalten werd de Beste Traiteur van 2018. Op 15 januari jl. mochten Pepijn Putman en Paul Gleis deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemen tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman
Zoals het een vakman betaamt, geven beide kampioenen de exacte receptuur van hun topproducten niet prijs! Wel benadrukken ze dat men in de worstmakerij en in de keuken uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo zijn de worstmakerij en de keuken ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Strenge keuring
Bij de aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij en/of traiteurkeuken vinden elk jaar regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats van o.a. worsten en vleeswaren. En van salades en maaltijden. Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit. Per gekeurd product wordt een aantal punten toebedeeld. Pepijn Putman heeft op worstmakerijgebied landelijk de meeste punten behaald en datzelfde geldt voor keurslager Gleis op traiteurgebied. En dus zijn ze tot winnaar uitgeroepen!

Uitstekende producten

Het maken van de lekkerste eigengemaakte worsten en vleeswaren staat bij Slagerij Putman in Arnhem hoog in het vaandel. Voor Pepijn Putman en zijn team is deze prijs dan ook erg belangrijk. “Wij doen elke dag ons best om onze klanten te voorzien van de beste producten die wij maken in onze worstmakerij. Deze prijs is een bekroning op ons werk. Paul Gleis is het daar helemaal me eens. “Ook wij staan 100% achter onze salades en maaltijden. Deze onderscheiding is voor ons team het schouderklopje dat we volop hebben verdiend. Beide bedrijven nodigen iedereen uit om hun heerlijke producten zelf te komen proeven!”

Meer informatie?

Neem contact op met Slagerij Putman, Steenstraat 90 in Arnhem via tel. 026-4425368 of info@slagerijputman.nl of kijk op de website www.slagerijputman.nl.  

Neem contact op met Keurslagerij Gleis, Prinsenstraat 10 via tel. 0543-472315 of gleis@xs4all.nl of kijk op onze website http://www.slagerijgleis.nl.

v.l.n.r. Koen Gleis, Paul Gleis en voorzitter Marianne Strijbos

- Publicatiedatum: 16 January 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl