Superscore als team en in persoonlijk klassement voor Josja Haagsma en Tessa Moerland

Het Nederlandse team heeft de International Young Butchers’ Competition gewonnen. Het team, dat dit jaar voor de eerste keer bestaat uit twee dames te weten Josja Haagsma en Tessa Moerland, heeft het kampioenschap in de wacht gesleept tijdens de International Young Butchers’ Competition 2019 (IYBC). Tijdens de spannende prijsuitreiking op 5 mei in Frankfurt bleek niet alleen dat Nederland goud won maar ook dat de Friese Josja Haagsma 1e in het persoonlijk klassement met zes bekers. De Westlandse Tessa Moerman werd 3e in het persoonlijk klassement en kreeg 5 bekers voor haar prestaties.

Ad Bergwerff, waarnemend voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak vol trots over de resultaten van het Nederlands team. “Het was weer een spannende wedstrijd. Fantastisch om te zien dat je hier een combinatie van vakmanschap, ambacht en creativiteit ziet. En wat ons team betreft, echt girlpower! De toewijding en het enthousiasme waarmee de disciplines werden uitgevoerd getuigen zonder uitzondering van de passie voor het slagersvak. En dat uit zich in de gewonnen prijzen.”

“Prachtig om te zien dat deze meiden zich voor 100% hebben ingezet en deze ongelofelijk mooie resultaten hebben laten zien. Het hele trainingstraject blijkt een goede leerschool en het is mooi om dan alle kennis en vaardigheden te kunnen meten aan Europese collega’s. Een echte bekroning.” aldus Ron Kinkelaar van SVO vakopleiding food, chef d’équipe.

Het Nederlandse team
Het Nederlandse team bestaat uit Josja Haagsma en Tessa Moerland. Josja werkt bij Slagerij Biesma in Opeinde en heeft onlangs de opleiding bedrijfsleider vers afgerond (SVO Heerhugowaard). Tessa werkt bij Keurslager Marco van der Hout in Poeldijk en volgt de opleiding bedrijfsleider vers (SVO Rijswijk).

International Young Butchers’ Competition 2019
Dit jaar vond de International Young Butchers’ Competition (IYBC) plaats op 4 en 5 mei in Frankfurt waar diverse landenteams streden om de Europese titel. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De KNS is voor Nederland lid van de IBC. De KNS heeft de voorbereiding van deze wedstrijd in samenwerking met SVO verzorgd waarbij SVO verantwoordelijk was voor het  trainingsprogramma van de deelnemers. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

De financiering is gedaan door Sovvb en sponsors Supergarant, Verstegen Spices & Sauces en Interkring Vers.

De wedstrijd bevat de zes onderdelen. De Nederlandse deelnemers scoorden hier als volgt:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderschouder: gedeelde 3e plaats voor Josja Haagsma.
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine: 1e plaats voor Josja Haagsma en 2e plaats voor Tessa Moerland
  • Vervaardigen van een verrassingsopdracht: 1e plaats voor Tessa Moerland en 2e plaats Josja Haagsma.
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten: gedeelde 1e plaats voor Josja Haagsma en Tessa Moerland.
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten: 1e plaats voor Josja Haagsma.
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees: gedeelde 2e plaats voor Tessa Moerland.

Over Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)

Deelname aan de IYBC wordt voor een groot deel gefinancierd door Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, Week van de Slager, Meat Your Future Karavaan en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Over SVO vakopleiding food
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven,  waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven.

SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op vijf locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food, dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Wij werken aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Wij ondersteunen onze leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie.


 

- Publicatiedatum: 6 May 2019

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl