Slagers bekwamen zich op hun vakgebied enerzijds door studie en anderzijds door vakwedstrijden en keuringen. Op deze pagina staan een hele ris keuringen en vakwedstrijden vermeld waaraan de slager kan deelnemen. Er worden bedrijven en producten gekeurd. Bedrijven worden gekeurd volgens de richtlijnen van de verschillende organisatie en organisatoren. De producten worden tijdens de keuringen op tientallen onderdelen bekeken. Om een zilvercertificaat te behalen moet een product minimaal een 9 behalen, voor een gouden certificaat zijn minimaal 9,6 punten noodzakelijk en mogen er op de onderdelen als: kleur, uiterlijk, samenstelling, snijdbaarheid en dergelijke geen onvoldoendes aanwezig zijn. Maak kennis met de Nederlandse kampioenen. 

 

Spareribs Trophy 2018

Slagerij van Tilburg
Rembrandtlaan 77, Sliedrecht
Tel. 0184-414390

 
 

Slagerij van Tilburg is een echt familiebedrijf en bestaat al sinds 1950. Begonnen in Leiden en via Bodegraven, nu gevestigd in Sliedrecht. Vorig jaar is de slagerij verhuisd naar een nieuw pand waarbij de winkel meteen helemaal is vernieuwd. Passie voor lekker eten en dat zie (en proef je) in de winkel. Een groots assortiment vleesproducten maar ook voor salades en maaltijden ben je bij Slager van Tilburg aan het juiste adres. En nu ook voor de beste spareribs van Nederland!

 
 

Gouden slagersring 2018

Culinaire slagerij Wapenaar
Arno Wapenaar
Winkelcentrum De Loper 73
3137 DD Vlaardingen
Tel.  010 474 3822

 
  Arno Wapenaar is de winnaar van de Gouden Slagersring 2018 met zijn Power meat bar crunch. Dit is op 11 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking bij de SVO Food in Houten. Uit handen van Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, ontving Arno Wapenaar de prestigieuze Gouden Slagersring.  
 

Internationale wedstrijden van
La Confrérie des Chevaliers du
Goute-Andouille 2018

Bestuur Confrérie, links Harrie Boot, rechts vertegenwoordiger Epos Frank van Hout

 
 

Op 10 maart 2018 is Vleesboerderij Boot uit Kerkwerve in Zeeland 1e Nationaal Kampioen 2018 geworden bij de 38e Internationale Slagersvakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers in Roermond.

De  volgende 10 producten werden bekroond met goud: Zeeuws stoofvlees / saté grillworst / kip barbecue worst / runder rookvlees / slagers leverworst / boeren leverworst / rauw ham / droge worst / gehaktstaaf / Zeeuws spek.

Op de tweede plaats eindigde Waterlant's Weelde uit Oosthuizen

 
 

International
Young Butcher's
Competition
(IYBC) 2018

Foto: Kevin Van der Veen (links) en Wessel Starink.

 
  Tijdens de Young Butchers Competition in Parijs werd Kevin van der Veen, medewerker van worstmakerij Nederhoed in Leek tweede op het wedstrijdonderdeel 'bereiding en presentatie van het hoofdgerecht'. Wessel Starink, medewerker van Keurslagerij Boenders uit Eibergen werd tweede bij het onderdeel 'bereiding van twee kant en klaar gerechten'.   
 

Kampioen
grote grilworsttest 2018

Keurslager Braamskamp
Grolloërstraat 22a, 9451 KB Rolde
Tel. 0592 241 273

 
 

Keurslagerij Braamskamp is gevestigd in het Drentse Rolde. De slagerij heeft vaker prijzen gewonnen. In 2016 werd Keurslagerij Braamskamp ook finalist bij een andere wedstrijd van de KNS, namelijk in de Spareribs Trophy. Het is voor het eerst dat slager Braamskamp in de finale van de Grote Grillworsttest stond.
Op 8 februari 2018 kreeg slager Han Braamskamp de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is.” zei de jury over het winnende product.

 
 

Gildeslagers 2018

Kampioen worstmakerij Putman Arnhem
&
Kampioen traiteur Gleis Aalten 

 

Foto: Pepijn Putman en worstmaker Daan van Veldhuizen, voorzitter Marianne Strijbos
Koen en Paul Gleis

 
 

Slagerij Putman uit Arnhem.
Een gerenomeerd bedrijf en winnaar van diverse Nederlandse kampioenschappen. Als vijfde generatie Putman hebben ze een traditie hoog te houden. Al decennia lang onderscheidt hun slagerij zich door de ruime keuze aan kwaliteitsvlees rechtstreeks van de boer. Ze zijn een onafhankelijke ambachtelijke slager die alleen genoegen neemt met het allerbeste vlees.  

Keurslagerij Gleis uit Aalten 
Sinds 1911 is hun keurslagerij gevestigd in Aalten. Inmiddels heeft de 3e generatie Gleis de leiding over de slagerij. Vanaf 1997 zijn ze actief deelnemer aan de "slagerij van het jaar" verkiezing. In 2002 waren wij 2e van Nederland. In het jaar 2011 hebben ze  het predicaat hofleverancier ontvangen. Bij Gleis gaan ze ambachtelijke kwaliteit op alle fronten. 

 
 

Arnhem
Rookworststad 2017

Slagerij Derksen 
Keppelseweg 9
7031 AR Wehl
Tel. 0314-681261

 

 

Foto: KNS directeur Peter Hoogenboom, Anette en  Angelo Derksen, hoofd jury Paul van Trigt

 
  Slagerij Derksen is een vol ambachtelijke slagerij. Door een goede kwaliteit en een persoonlijke service zijn
Angelo en Annet Derksen een begrip in Wehl en omstreken. Sinds 1988 zijn wij gevestigd aan de Keppelseweg 9 in Wehl.
Dit jaar grepen zij het kampioenschap van Arnhem Rookworststad. De grootse nationale rookworstwedstrijd. Het is een wedstrijd waar de slagers uit heel Nederland meedoen om hun vakmanschap te laten beoordelen. Het behalen van een onderscheiding is een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van een ambachtelijke specialist.
 
 

Lekkerste bal gehakt van Nederland in 2017

Keurslagerij Horst
Brinklaan 7, 8161 CW Epe
Tel. 0578 621 274

Foto: vlnr. Tom Egbers, Marco Jurriëns en echtgenote Yvonne, enkele teamleden en juryvoorzitter Pierre Wind.

 
 

Keurslager Horst is meer dan een slagerij. Een culinair specialist, een bedrijf dat zijn koeien en varkens uit eigen omgeving haalt. Naast vlees en vleeswaren omvat het aanbod een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee de slager Nederlands Kampioen is geworden. Een ander specialisme is het verzorgen van een warm- en koud buffet, themabuffet of luxe hapjes. In de eigen worstmakerij worden veel topproducten gemaakt, waaronder rookworst (vele malen met goud bekroond), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham komen van eigen hand. Hij staat bekend als een van de beste spareribsbakkers van Nederland en grijpt nu ook de trofee om de beste gehaktbal van Nederland. 

 
 

Algemeen kampioen NSM
vakwedstrijden 2017

Peter Tap 
Van keurslagerij Muilwijk
Prinsengracht 34
4233 EW Ameide
Tel. 0183-60 13 95

 

Foto: Peter Tap en Tom Egberts

 
 

Peter Tap is sinds 1 januari 2014 de trotse eigenaar van Keurslagerij Muilwijk in het prachtige Ameide. Het is een bedrijf met een rijke historie en veel know-how en dat uit zich in de vele kampioenschappen die Peter en zijn team in de afgelopen jaren in de wacht hebben gesleept. Hier kun je elke dag terecht voor heerlijke, ambachtelijke producten.  Probeer maar eens hun befaamde grilworst, de overheerlijke rookworst en hun achterham waarmee ze meerdere malen kampioen geworden zijn. Dit jaar grepen ze het algemeen kampioenschap tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) in Zwolle. Een uitzonderlijke prestatie.

 
 

Spareribs Trophy 2017

 
 

De Spareribs Trophy 2017 is gewonnen door slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag. Peter Jan  bereikte in eerdere edities van deze wedstrijd meerdere keren de finale en werd in 2014 zelfs tweede. Hij ontving de Trophy uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentatr Ramon Beuk. De tweede prijs is voor Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. De derde prijs is gewonnen door Slagerij Buth uit Ooltgensplaat. “Het feit dat we al meerdere keren een finaleplaats bereikt hebben, bewijst wel dat onze spareribs van goede kwaliteit zijn. We zijn erg blij dat we dit jaar de Spareribs Trophy dan ook daadwerkelijk hebben gewonnen!”, aldus een trotse Peter Jan.

 
 

International
Young Butcher's
Competition
(IYBC) 2017

Foto: Wiebe Merkus en Dennis de Geijter

 
 

Het Nederlandse team heeft weer fantastisch gepresteerd tijdens de International Young Butchers’ Competition 2017 op 9 mei in Imst, Oostenrijk.

Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Uitbenen, uitsnijden en portioneren runderstomp
Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
Derde plaats voor Dennis en een tweede plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Vervaardigen van twee keukenklare producten
Dennis behaalt de eerste plaats en Wiebe de tweede plaats bij het onderdeel: bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

 
 

Internationale wedstrijden van
La Confrérie des Chevaliers du
Goute-Andouille 2017

Foto KNS:  vlnr de bekerwinnaars: Waterlands Weelde, Zwaard, De Kwant, Van Zoggel, Ned. Kampioen Keulen, Gerritschen. 

 
 

De grote Nederlandse winnaar was Slagerij Keulen uit Nut, die met hun inzendingen op meerdere categorieën het hoogste Nederlandse gemiddelde in de wacht sleepte. Als Nederlands kampioen ontvingen zij de alom begeerde Verbufa Bokaal. Op korte afstand gevolgd door Slagerij Frans Gerritschen uit Zevenaar (2e Verbufa Bokaal) en Slagerij van Zoggel uit Berlicum (EPOS bokaal).

Nederland telde dit jaar maar liefst 4 nationale rubriekskampioenen. In de rubriek kant-en-klaar producten zegevierde Ron de Kwant uit Hank. Hij ontving hiervoor de Verstegen Cup. Peter Tap uit Ameide won in de rubriek grillworst en kwam daarmee in aanmerking voor de Degens Cup. Waterlant’s Weelde Natuurvlees uit Oosthuizen werd glansrijk eerste in de categorie Paté en terrine en mocht uit handen van Dhr. V.d. Brink van KNS de cup ontvangen. In de categorie gekookte ham werd Slagerij Zwaard uit De Lier winnaar.

 
 

Gouden slagerring 2017

Nathan Burggraaf
Keurslagerij Burggraaf
Zandstraat 6, 4101 EG Culemborg
Tel. 0345-512209

Vlnr: Jilles Kramer, Hans de Goeij, Franz Gerritschen, Kampioen Nathan Burggraaf en Theo Beerens. (Foto Feike Faase)  

 
  Nathan Burggraaf is met zijn Sukadebraad de winnaar van de Gouden Slagersring 2017. Nathan is de zoon van Keurslager en hofleverancier Burggraaf in Culemborg. Een gerenommeerde slagerij die in de loop der jaren meerdere belangrijke prijzen in de wacht heeft gesleept. De passie van Nathan ligt meer in het maken van producten en heeft ook al aan een aantal vakwedstrijden meegedaan en is al goed in de prijzen gevallen. Nathan hoopt hier nog lang mee door te kunnen gaan en deze mooie traditie voort te zetten.   
 

Kampioen
grote grilworsttest 2017

Keurslager Warmenhoven
Vliethof 60
2291 RZ Wateringen
Tel. 0174-294728

Koos van Essen (5e v. links) met zijn team en juryvoorzitter Felix Wilbrink (3e v. links) 

 
  Keurslagerij Warmenhoven wordt gerund door Koos van Essen  en zijn team. Samen maken zij heerlijke producten. En samen zorgen zij ervoor dat klanten elke dag uit een zeer ruim assortiment vlees en vleeswaren een keuze kunnen maken. Het is allemaal begonnen met Leo Warmenhoven die in Wateringen samen met zijn vrouw een slagerij begon. Keurslager Warmenhoven behaalde eerder in 2014 twee sterren bij de verkiezing Slagerij met Ster.  
 

Algemeen Kampioen 

VAS 2016

Keurslager Putman
Steenstraat 90
6828 CN Arnhem
Tel. 026-4425368


V.l.n.r. VAS voorzitter J. v.d. Werff, Pepijn Putman, partner Laura en Evert Putman sr. 
 
 

Tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs, gehouden op 10 en 11 oktober 2016 in Amsterdam, is Keurslager Pepijn Putman door een deskundige jury beoordeeld en bekroond tot Algemeen Nederlands Kampioen 2016.

Om deze bekroning te krijgen moesten hun producten voldoen aan een aantal strenge eisen en werden zij gekeurd op onder andere het aanzien, de kleur, consistentie, samenstelling en natuurlijk geur en smaak. De jury bestond uit keurmeesters, deskundige worstmakers en leerlingen van het Slagers Vakonderwijs.

Keurslager Putman nodigt iedereen uit om de bekroonde producten te komen proeven om uw eigen oordeel te geven over hun Kampioens-producten!

 
 

Alle prijswinnaars
VAS 2016

Alle prijswinnaars op het centrale activiteitenplein. Foto: Slavakto

 
 

Keurslager Pepijn Putman uit Arnhem werd tijdens de VAS in Amsterdam uitgeroepen tot algemeen kampioen. De uitreiking vond plaats op het centrale activiteitenplein van de beurs in het Amsterdamse foodcenter in aanwezigheid van honderden collega's. Nationaal jongeren kampioen werd Carst-Jan van de Wetering uit Meppel.

De jury prees het uitzonderlijk hoge niveau van de inzendingen en stelde meer dan genoten te  hebben van de prachtige producten. Totaal werden er 1304 producten ingestuurd, ongeveer gelijk aan het aantal inzending van de vorige VAS,  waarvan het overgrote deel naar huis ging met een gouden onderscheiding. 

De winnaars:
♦ Algemeen Nederlands kampioen 2016: Pepijn Putman, Arnhem
♦ Nederlands jongerenkampioen 2016: Carst-Jan van de Wetering, Meppel
♦ SVO-leerlingkampioen Worstsoorten 2016: Gijs Meenink, Neede
♦ SVO-leerlingkampioen Traiteur 2016: Robin Owel, Katwijk
♦ VAS vakwedstrijd 2016: Nico Runderkamp, Volendam

 
 

De Lekkerste Bal Gehakt 2016

Culinaire Slagerij Wapenaar
Dr. Wiardi Beckmansingel 29
3132 Cl Vlaardingen
Tel: 010-4346547

 

 
 

Culinaire Slagerij Wapenaar is al 60 jaar een begrip in Vlaardingen en omstreken. Een ambachtelijke familiebedrijf met drie filialen, een eigen worstmakerij en productieruimte.

De gehaktballen van Culinaire Slagerij Wapenaar wonnen de titel Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoorden op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

 
 

Kampioen Arnhem rookworststad 2016

Keurslager Horst,
Brinklaan 7
8161 CW, Epe 
Tel. 0578-621274

Van links naar rechts: Karel de Leest, Yvonne Jurriëns, Peter Hoogenboom en Marco Jurriëns.

 
 

Het was weer een happening: prijsuitreiking Arnhem Rookworststad. KNS directeur Peter Hoogenboom reikte samen met Karel de Leest SVO vakopleiding food de prijzen uit. De KNS feliciteert alle kampioenen van harte! Natuurlijk Marco Jurriëns van Keurslagerij Horst in het bijzonder voor het winnen van de Bronzen Rookworst. Van harte!

 
 

KNS innovatieprijs 2016

Slagerij Knobbout

 
  Tijdens Arnhem Rookworst Stad ontving slagerij Knobbout de KNS-innovatieprijs.
 
 
 

Kampioen Uw Slager 2016

Uw Slager Limousinhoeve
Langestraat 45 
4542AH Hoek
Tel. 0115-448124

 
  Uw Slager de Limousinhoeve betrekt haar rundvlees van de eigen boerderij. Daar fokken en mesten ze hun eigen vlees. Naast het befaamde Limousinvlees verkopen ze tevens vlees van LIVAR, het Limburgse scharrelvarken bij uitstek en Gildehoen kip. De Limousinhoeve werd de kampioen 2016 van de 75 bij de organisatie aangesloten slagers.   
 

Spareribs Trophy 2016

Slager
Simon van Schaik
Lage Rijndijk 10
2315 JT Leiden
Tel. 071-5232427

 
  Slagerij Simon van Schaik uit Leiden levert volop ambacht in zijn Zaak vol Smaak. Eerder behaalde Van Schaik al verschillende finaleplaatsen, ook in andere wedstrijden van de KNS, zoals de Grote Grillworsttest. Met zijn team maakt hij de lekkerste producten.  
 

Gouden slagersring 2016

Keurslagerij de Kwant
Mariapolder 1a 
Hank 
Tel. 0162-745005

Foto vlnr: Marijke Buijs hoofdredacteur Slagerswereld, Ron de Kwant, Paul van Trigt. Fotograaf: Feike Faase

 
 

Keurslager Ron de Kwant is slager in hart en nieren. Hij kwalificeert zijn bedrijf als de 'lekkerste zaak in de regio'. Nu is dat bewaarheid geworden met het binnenslepen van de Gouden Slagersring. De meest prestigieuze onderscheiding in de slagerswereld. Hij pakte de ring met zijn 'Vink-Vitaal'. Klik op de naam voor meer informatie.

 
 

Jong Talent Award 2016

Medewerker Dirk Tap 
Van keurslagerij Muilwijk
Prinsengracht 34
4233 EW Ameide
Tel. 0183-60 13 95

 
  Dirk Tap is medewerker van keurslagerij Muilwijk in Ameide. Een zaak die bekend staat om zijn voortreffelijke producten. Het bedrijf loopt vooraan in het binnen halen van kampioenschappen en onderscheidingen. Nu ging de zoon van de eigenaar Dirk Tap aan de haal met de Jong Talen Award met zijn product 'Pulled Farm'. 

Fotograaf: Feike Faase
 
 

De grote grillworsttest van 2016

Keurslager van Gils
Apollolaan 23
Oosterhout 
Tel 033-123567

 
  De Keurslagerij van Van Gils zit aan de rand van een mooi winkelcentrum, waar je alle dagelijkse boodschappen kunt doen. Het is een klassebedrijf dat één ster scoorde in de competitie Beste Slagerij van het Jaar. Nu pakten ze ook de titel bij de Beste grillworst test. Een bewijs te meer dat het bij Van Gils wel goed zit met de kwaliteit.  
 

Kampioen worstmakerij &
traiteur van de Gildeslagers in 2016

Gildeslager Van Es in  Utrecht

 
  Slagerij van Es is al vanaf 1927 een ambachtelijke slagerij; vooral gericht op een goed en eerlijk stuk vlees. Versheid staat bij hen hoog aangeschreven. Hun rundvlees is altijd vers verkrijgbaar, omdat ze dit vlees rechtstreeks van de boerderij betrekken. In eigen worstmakerij worden heerlijke vleeswaren en worsten geproduceerd. Evenals de soepen die ook uit eigen keuken komen.  
 

Arnhem rookworststad 2015

Algemeen kampioen:Peter Tap 
Van keurslagerij Muilwijk
Prinsengracht 34
4233 EW Ameide
Tel. 0183-60 13 95

Op de foto v.l.n.r:
Karel de Leest, voorzitter College van Bestuur SVO vakopleiding food, Peter Tap en Jasper de Leeuw, chef worstmaker.

 
 

Overige kampioenen: Fijne rookworst: Gildeslager Augustinus, Kesteren. Grove rookworst: Keurslager Burggraaf, Culemborg. Specialiteit: Gildeslager Zumbrink. Cothen. Innovatie kampioen: Gildeslager Egmond, Arnhem.

 
 

Kampioenen Slavakto 2015

Algemeen Nationaal Kampioen: Dennis van Dun, Waalwijk 
Nationaal Juniorenkampioen: Gerrit Jan van de Weg, Oosterwolde 

 
 

Provinciekampioenen: Friesland: Weidenaar, Dokkum, Groningen: Boersma, Grijpskerk, Drenthe: Kempenaar, Oosterhesselen, Overijssel: Hofman, Diepenheim, Gelderland: Buurman, Twello, Utrecht: de Goeij, Vianen, Zuid-Holland: Van Vliet, Alphen aan de Rijn, Noord-Holland: Klaver, Noord-Scharwoude, Limburg: E. Pinckaers, Eijsden, Zeeland: De Waard, Yerseke, Noord-Brabant: Van Dun, Waalwijk 

Vlees Innovatie Prijs: Theo Beerens, Eindhoven 
Chris de Keijzer Bokaal: D. Wever, Schagen

 
 

Lekkerste bal gehakt
van Nederland in 2015

Keurslagerij van Hest , Goirle 

 
  Foto: Slavakto-Vlees 2015
Keurslagerij van Hest uit Goirle maakte de Lekkerste Bal Gehakt van 2015. Hij won de eerste prijs in deze vakwedstrijd voor slagers. Juryvoorzitter en culinair journalist Felix Wilbrink riep Paul Brands van Keurslagerij van Hest uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking in de Jaarbeurs Utrecht.
 
 

Lekkerste gehaktvariant
in 2015

Slagerij Beerens, Eindhoven

 
  Foto: Slavakto-Vlees 2015.
De prijs voor de Lekkerste Gehaktvariant van 2015 werd uitgereikt aan Theo Beerens van Slagerij Beerens uit Eindhoven. Hij maakte de Lekkerste Gehaktvariant van 2015 met zijn ‘Meatbowl’. Een gehaktkom gevuld met verse groenten en aardappel-mousse. “Een gehaktvariant die meegaat met de voedingstrend van nu!”, aldus de jury. Bij de gehaktvariant draait het om creativiteit, smaak, presentatie en uitvoering zijn allemaal belangrijke onderdelen voor een geslaagde gehaktvariant. 
 
 

International Young Butcher's
Competition (IYBC) 2015

 
  Het Nederlandse team presteerde ook deze internationale wedstrijd op de Slavakto 2015 heel goed want maar liefst zes van de 18 bekers gingen naar de Nederlandse deelnemers. Kristian Grooten (links), werkzaam bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw Weerdinge, pakte de beker voor de 3e plaats bij het bewerken van een runder-stomp, werd  2e bij het maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten en behaalde de 2e plaats bij het vervaardigen van keukenklare producten. Johan Augustinus (rechts), werkzaam bij Versplein Augustinus in Tiel, behaalde drie keer de 1e plaats namelijk voor de onderdelen grill- en barbecuespecialiteiten, keukenklaar en uitbenen.   
 

Winnaar van de Spare ribs trophy 2015

Keurslagerij Horst
Brinklaan 7, 8161 CW Epe
Tel. 0578 621 274

 
  Voor de tweede keer pakte Marco Jurriëns, eigenaar van Keurslagerij Horst, de spareribs trophy. Horst is een culinair specialist. Naast het vlees dat ze halen uit de directe omgeving en met liefde verwerken tot de mooiste producten leveren ze een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee ze Nederlands Kampioen zijn geworden. Een ander specialisme is het verzorgen van een warm- en koud buffet, themabuffet of gewoon luxe hapjes. Horst heeft een eigen worstmakerij waarin ze veel topproducten maken, waaronder rookworst (met goud bekroond), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham.   
 

Internationale wedstrijden van
La Confrérie des Chevaliers du
Goute-Andouille 2015

 
 

Voor de 34e keer werden de prijzen van de slagersvakwedstrijd van de Confrérie uitgereikt.

Nederlands kampioen 2015 werd Rien Baas uit Leerdam.
tweede plaats eindigde Van Zoggel uit Berlicum
derde plaats staat slager Hans van Borre uit Castricum. 

Rubriekskampioenen werden: Drogeworst: Gerritschen, Zevenaar, Ham: Zwaard, de Lier, Paté: Waterlant's Weelde Oosthuizen, Leverworst: Lotgerink, Bunnik, Gekookte worst: Tap, Ameide, Grilworst: Tholhuisen, Renesse, Kant-klaar: Coenen, Nijmegen

 
 

De grote grillworsttest van 2015

Keurslagerij Muilwijk  in Ameide

 
  Rechts: Peter Tap.
Slager Peter Tap van Keurslagerij Simon Muilwijk uit Ameide heeft de Grote Grillworsttest gewonnen. Op 9 februari kreeg Peter deze prijs uitgereikt van culinair schrijver en Masterchef-jurylid Marcus Polman bij SVO in Houten. ”Dit is de beste ambachtelijke grillworst, een worst met karakter, een eerlijke grillworst met een mooie vlees-smaak” zei de jury over het winnende product. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Keurslagerij Simon Muilwijk is een mooie nieuwe winkel, alle producten zijn ambachtelijk bereid én er werkt een team van enthousiaste medewerkers.
 
 

Kampioen worstmakerij &
traiteur van de Gildeslagers
in 2015

Gildeslager Teerling in Bedum 

 
  Foto vlnr: Fred Karremans: voorzitter Worstmakersgilde, Thonny Teerling en echtgenote en Ad Bergwerff voorziter van de KNS.

In 2008 greep Thonny Teerling uit Bedum de overwinning bij de jaarlijkse verkiezing van de beste Groninger droge worst. Die met de kruidnagel natuurlijk. 

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 19 januari jl. is Slagerij Teerling nu ook gekroond tot ‘Beste worstmakerij van Nederland’. Het afgelopen jaar is Slagerij Teerling daarvoor verschillende keren onverwachts gekeurd. Producten als vleeswaren, worst als ook traiteur-artikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Teerling greep de overwinning met vlag en wimpel.

 
 

Hygiëne kampioen Gildeslager in 2015

Slagerij Sterrenburg in Krimpen aan de Lek 

 
  Foto: Wout Sterrenburg met Ad Bergwerff Voorzitter KNS.
Slagerij Sterrenburg staat voor ouderwetse kwaliteit in een moderne slagerij. Naast de vele vleesspecialiteiten zijn zij gespecialiseerd in het worstmaken. Worst met een authentieke smaakbeleving. Dit bereiken zij door uiterst precies te werken met de juiste en superverse grondstoffen gecombineerd met ouderwetse recepten. Echt u proeft het verschil! Sterrenburg staat voor kwaliteit, niet voor niets hebben zij al enkele malen de Gildeslager Hygiëneprijs gewonnen. 
 
- Publicatiedatum: 2 April 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl