Al jaren lang is de Slavakto de belangrijkste vakbeurs voor slagers. De tentoonstelling biedt de laatste nieuwtjes, maar laat je ook kennis maken met honderden producten. Voor de meeste slagers zijn de vakwedstrijden echter het meest belangrijk. Slagers uit binnen- en buitenland doen daaraan mee en strijden om de verschillende kampioenschappen. De producten worden overzichtelijk gepresenteerd zodat iedereen er kennis mee kan maken. Op deze pagina brengt Vers-inspiratie een overzicht van de verschillende wedstrijden en kampioenen.
◘ De leukste slagerij van Nederland
Een initiatief van de organisatie Slavakto. Voorafgaande aan de Slavakto werden door het publiek de provincie winnaars gekozen. Tijdens de Slavakto streden de provinciewinnaars tijdens verschillende ‘live battles’, live presentaties en videofilmpjes om de felbegeerde titel. Uiteindelijk koos de jury voor:
De provinciewinnaars zijn:
♦ Drenthe: Keurslager Manfred Stiekema – Borger: derde plaats
♦ Flevoland: Slagerij C. Verhoef v.o.f. – Almere
♦ Friesland: Kwaliteitsslagerij de Schrans – Leeuwarden
♦ Gelderland: Vleeschhouwerij Zetten – Zetten
♦ Groningen: Specialiteiten Slagerij J.Hemmen – Onstwedde
♦ Limburg: Natuurslagerij Schreinemachers – Venlo♦
♦ Noord-Brabant: Slagerij Wisse – Huijbergen♦
♦ Noord-Holland: Jeroen de Vries Uw Slager – Alkmaar
♦ Overijssel: Slagerij Jager – Kloosterhaar
♦ Utrecht: De Ambachtelijke Dorpsslagerij – Amersfoort
♦ Zeeland: Keurslager Cees Mol – Goes: tweede plaats
♦ Zuid-Holland: Slagerij van Zuidland – Dirksland
◘ Het perfecte pekelvlees
Pekelvlees, bijna vergeten als vleeswaren, maar een echt authentiek Nederlands product dat zeker de aandacht verdient. De KNS ging, tijdens de Slavakto in op de oproep van Felix Wilbrink in De Telegraaf om hiervoor een wedstrijd te organiseren. Totaal deden 43 slagers uit Nederland mee. Overwegend uit het westen van ons land. Opmerkelijk was de beker voor Keurslager Gleis uit Aalten. Die liet zien dat ook buiten de randstad een uitstekende pekelvlees kan worden gemaakt.
De jury bestond uit aanjager Felix Wilbrink als juryvoorzitter, expert Paul van Trigt en branche erkende meesterslager Dennis van Dun. Het resultaat mocht er zijn. De kampioen is:
◘ De lekkerste bal gehakt
De strijd die draait om de klassieke 'bal gehakt' is al jaren een vakwedstrijd waar veel slagers aan meedoen en veel publiciteit trekt. Dit jaar deden ruim 80 slagers mee. De vakjury bestond uit: Sandra Ysbrandy, tv-kok en juryvoorzitter, Wouter van de Veen, branche erkende meesterslager en Marco Jurriëns van Keurslagerij Horst, winnaar 2017
De lekkerste bal gehakt ging uiteindelijk naar:
De jury zei over de winnende bal gehakt van Keurslagerij Van Strien: “Dit is een modelbal. Alles klopt: een ronde bal gehakt die er aantrekkelijk uitziet, heerlijk ruikt en fantastisch smaakt. Zo hoort een gehaktbal te zijn.”
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
♦ Kwaliteitsslagerij Jos Huisman in Deventer
♦ Specialiteiten Slagerij J. Hemmen in Onstwedde
♦ Keurslagerij M. van de Weg in Genemuiden
♦ Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel
♦ Slagerij C. Verhoef in Almere Haven
♦ Slagerij Christiaanse in Leidschendam
♦ Slagerij Smit in Ternaard
◘ Algemene Slavakto vakwedstrijden
Dit jaar deden 362 slagers mee aan de vakwedstrijden. Totaal werden er ruim 1900 producten ingezonden. 1748 Producten van de senior deelnemers en 166 van de junioren. Goud werd behaald door 825 (43.1%) van de producten en goud met ster door 631 (32.97%) van de producten. De inzendingen waren verdeeld in 8 verschillende vleeswarenrubrieken (A) en 4 maaltijdrubrieken (B). Het eindresultaat:
Provincie winnaars:
♦ Provincie kampioen Groningen Henk Boersma in Grijpskerk
♦ Provincie kampioen Friesland Blom's slagerij in Workum
♦ Provincie kampioen Drenthe Lantinga slagerij in Meppel
♦ Provincie kampioen Flevoland Slagerij Verhoef in Almere
♦ Provincie kampioen Overijsel Slagerij Lantinga in Wanneperveen
♦ Provincie kampioen Gelderland Keurslagerij Burggraaf in Culemborg
♦ Provincie kampioen Utrecht Keurslagerij Bas Ultee in Oudewater
♦ Provincie kampioen Noord-Holland Keurslagerij Hans Halman in Den Helder
♦ Provincie kampioen Zuid-Holland Keurslagerij van der Meer in Roelofarendsveen
♦ Provincie kampioen Zeeland Keurslagerij Cees Mol in Goes
♦ Provincie kampioen Noord-Brabant Van Roessel slagerij in Waalwijk
♦ Provincie kampioen Limburg Erik Pinckaers in Eijsden
Overige kampioenen in de rubrieken:
♦ A 1: Gedroogde en/of gerookte verduurzaamde vleeswaren: Eric Pinckaers, Eijsden / Bij de junioren: Jasper de Vries, Marum
♦ A 2: Gekookte, gegrilde en/of gebraden vleeswaren: Peter Tap, Ameide.
♦ A 3: Gekookte worstsoorten: Nathan Burggraaf, Culemborg / Bij de junioren: Janneke Meijer, Bergambacht
♦ A 3: Paardenworst klassiek: Han Janmaat, Hilverum
♦ A 4: Rookworst Fijn: Pim Willemsen, Arnhem / Bij de junioren: Daan van Veldhuizen, Arnhem.
♦ A 5: Verduurzaamde worstsoorten: Nathan Burggraaf , Culemborg / Bij de junioren: Bram Rougoor, Diepenheim.
♦ A 6: Leverworst- en bloedworstsoorten: Gerard de Nooij, Loosdrecht / Bij de junioren: Daan van Polanen, Valkenburg.
♦ A 7: Grillproducten: Rinie Schreurs, Roermond / Bij de junioren: Cheyenne de Groot, Houten.
♦ A 8: Specialiteiten en paté’s: Eric Pinckaers, Eijsden / Bij de junioren: Carst Jan vd Wetering, Wanneperveen.
♦ B 1: Soepen: Keurslagerij Ruud Burger, Hoogkarspel.
♦ B 2: Snacks: Wim Koelewijn, Huizen / Bij de junioren: Niels Visschedijk, Hengelo
♦ B 3: Salades: Slagerij van de Ven, Vlijmen / Bij de junioren: Bram Rougoor, Diepenheim.
♦ B 4: Ovenschotels, maaltijden en maaltijdcomponenten: Keurslagerij Dijkstra, Naarden / Hendrik Schurer, Koudum.
Een overzicht van de totale einduitslag vind je op : Slavakto Vakwedstrijden
Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl
Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep
Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl