Foto: Kevin Van de Veen (links) en Wessel Starink
Tijdens de Young Butchers Competition in Parijs pakte Zwitserland de Europese titel en ging als de grote kampioen naar huis. Onze jongens deden hun uiterste best  en scoorden prima op verschillende fronten. Kevin van der Veen werd tweede op het wedstrijdonderdeel 'bereiding en presentatie van het hoofdgerecht'. Wessel Starink werd tweede bij het onderdeel 'bereiding van twee kant en klaar gerechten'. 

Aan de wedstrijd deden de volgende landen mee: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië en uiteraard Nederland. Het gepresenteerde vakmanschap was alom aanwezig en de strijd was heftig. Kevin Van der Veen, werkzaam bij worstmakerij Nederhoed in Leek en Kevin Staring werkzaam bij Keurslagerij Boenders in Eibergen hebben zich uitstekend geweerd en streden volop mee bij de volgende onderdelen:

♦ Maken en presenteren van een hoofdgerecht met lamsbout.
♦ Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine.
♦ Een Europees product uit de worstmakerij maken.
♦ Het vervaardigen van twee keukenklare producten.
♦ Het bereiden en presenteren  van een verrassingsopdracht. Wessel en Kevin mochten zich bezig houden met het peeseind. 

Peter Hoogenboom, directeur van de Koninklijke Nederlandse Slagers, is trots op het Nederlands team. “Het mooie van deze wedstrijd is dat je vakmanschap en ambacht ziet in combinatie met creatieve onderdelen waardoor het echt een wedstrijd is voor slagers. Deze jonge slagers hebben altijd plezier van de ervaringen die ze tijdens trainingen en wedstrijd op doen. Met hun inzet en prestatie zijn zij een voorbeeld en zeker ook boegbeeld voor de slagersbranche.”

“Het Nederlands team heeft zich voor de volle 100% ingespannen. Helaas was het niet genoeg om kampioen te worden. Het hele traject is een leerschool en de wedstrijd is een goede manier om je kennis en vaardigheden van het slagersvak te verdiepen en te meten met jonge collega’s uit andere landen”, aldus Ron Kinkelaar van SVO vakopleiding food, chef d’équipe.

Foto: KNS 

- Publicatiedatum: 1 March 2018

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl