Foto: Groenteman de Braacken in Goirle heeft drie sterren.

Fantastische sterrenregen voor de Groentespecialist.

'Groenteman met Ster 2017’ bekroont uitzonderlijke ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken in Nederland

Op 7 oktober zijn bij De Schakel in Nijkerk, de sterwinnaars bekendgemaakt van de landelijke verkiezing ‘Groenteman met Ster 2017’. Tien bedrijven werden beloond en bekroond met 1 ster, vijf bedrijven mogen 2 sterren op de gevel voeren en maar liefst vier bedrijven hebben het hoogst haalbare behaald met 3 sterren. De sterren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Prestatie van formaat

Groenteman met Ster word je niet zomaar. Groentespecialisten nemen deel aan twee meetrondes: een meetronde van de ‘achterkant’ van de onderneming, waarbij – naast toetsing van de wettelijke eisen – de gehele organisatie achter de schermen wordt doorgelicht, en een meetronde van de ‘voorkant’ van de onderneming, waarbij alle onderdelen die de klant ziet en ervaart worden getoetst. Deskundige vakjury’s, mysteryshoppers, winkelbeoordelaars en klanten beoordelen de groenteman uitgebreid in deze twee rondes. De sterwinnaars vertegenwoordigen daarmee de top van de ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken in Nederland.

Continu leerproces

Een ondernemer mag eigenlijk ‘nooit’ tevreden zijn. Het proces van verbeteren en inspelen op de wensen van de (moderne) consument gaat continu door. De verkiezing Groenteman met Ster biedt een uitstekende opstap naar verbetering. Door de gedegen beoordeling en de uitgebreide rapportages weet de groentespecialist waar zijn kracht ligt en ook waar zijn kansen liggen. Op die manier kunnen veel ondernemers hun bedrijfsvoering jaar op jaar verbeteren. Goed voorbeeld hiervan is één van de winnaars van drie sterren dit jaar, Groente- en Fruitwinkel De Braacken in Goirle. Hoewel deze groente- en fruitspeciaalzaak vorig jaar de felbegeerde eerste ster behaalde, namen ze daar geen genoegen mee. Met behulp van de rapportages is alles op alles gezet, hetgeen dit jaar heeft geresulteerd in een spectaculaire stijging naar de maximale drie sterren. 

Mark Heemskerk, directeur van brancheorganisatie AGF Detailhandel Nederland: ”Groot respect en bewondering voor de deelnemers die zich via Groenteman met Ster kwetsbaar durven op te stellen. Ze krijgen een spiegel voorgehouden door deskundigen en door de ogen van de consument. Iedere ondernemer die dit traject met de medewerkers durft in te gaan verdient een groot compliment. Voor de bedrijven die net geen ster hebben weten te bemachtigen dit jaar levert dat in ieder geval een meer dan verdiende eervolle vermelding op, die ook zeker met trots getoond kan worden”.

Bezoek de (sterwaardige) specialist

De sterwinnaars gaan de komende weken volop met de promotie van hun prestatie aan de slag in de winkel en daarbuiten. Op de website is te zien welke bedrijven sterren hebben gewonnen en waar zij gevestigd zijn. Vanuit Groenteman met Ster hebben zij hiervoor allerlei promotiemateriaal gekregen. Heemskerk: “De sterwinnaars zijn terecht trots op hun behaalde resultaat. Het zijn de ambassadeurs voor de branche en dat mogen ze vanaf vandaag van de daken schreeuwen. De consument profiteert hier zeker van mee, tenslotte zijn zij de belangrijkste schakel van het succes”.

Ga naar de sterwinnaars

Organisatie en sponsors
De verkiezing wordt georganiseerd door AGF Detailhandel Nederland (ADN). Het NBC voert de verkiezing Groenteman met Ster professioneel, onafhankelijk en objectief uit. Kijk voor meer informatie over de verkiezing Groenteman met Ster op www.groentemanmetster.nl.

- Publicatiedatum: 8 October 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl