Van links naar rechts: Benjamin van Hoven, Kevin van der Veen en Wessel Starink

Op 4 september is tijdens het Nederlands Kampioenschap in Houten bekend geworden dat Wessel Starink en Kevin van der Veen volgend jaar strijden om de Europese titel tijdens de Internationale Young Butchers’ Competition 2018. De wedstrijd vindt plaats op 27 en 28 februari 2018 in Parijs, Frankrijk.

Het Nederlandse team bestaat dus uit Wessel Starink en Kevin van der Veen. Wessel werkt bij Keurslager Boenders in Eibergen. Kevin werkt bij Slagerij Nederhoed in Leek. Wessel gaat de opleiding Bedrijfsleider Vers starten (SVO Zwolle) en ook Kevin volgt deze opleiding (SVO Groningen). Benjamin van Hoven werkt bij Gelderblom Rotterdam Hillegersberg en volgt de opleiding Slager (SVO Rijswijk).

Tijdens het Nederlands Kampioenschap dat werd gehouden op SVO-locatie Houten streden vijf jonge slagers om de eer. De wedstrijd bestond uit vier opdrachten: afzwoerden/uitbenen/verdelen en onderverdelen van een winkelham, verdelen en afvliezen van een technisch deel van de runderstomp, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.

Na een spannende wedstrijd is Kevin van der Veen Nederlands kampioen geworden. Benjamin van Hoven werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat en zeker van deelname in 2019.

Fred Karremans, voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak in zijn korte speech vol vertrouwen over de ontwikkeling van het ambacht en de bijbehorende vaardigheden van de kandidaten in de aanloop naar de wedstrijd.

De afgelopen jaren bleek het Nederlands team zeer succesvol bij deze internationale vakwedstrijd voor jonge slagers.

♦ 2017: Nederlands team, Dennis de Geijter en Wiebe Merkus, behaalde derde plaats in het landenklassement. Wiebe Merkus werd bovendien derde in het individuele klassement.
♦ 2016: Nederlands team, Maarten Wolters en Wiebe Mulder, werd tweede en Maarten behaalde zelfs de eerste plaats in het individueel klassement.
♦ 2015: Nederlands team, bestaande uit Kristian Grooten en Johan Augustinus, behaalde de tweede plaats.
♦ 2014: Nederland, team bestaande uit Joey Baan en Nathan Burggraaf, wordt Europees kampioen, voor de vierde keer op rij.
♦ In de jaren daarvoor wonnen Jeroen Kroon en Tommy Kuijten (2013), Marco van der Hout en Juan Lopez (2012), Leendert van Leeuwen en Sjouke Bouma (2011).

©Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) - (070) 390 63 65

Copyright 2017 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Telefoon 026 – 370 00 27 | Email saskia@b2bcommunications.nl