Tijdens het jaarlijkse Branche-Event van het Vakcentrum, Kaas en Delicatessen zijn maandagavond de winnaars van de Nationale Competities “Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2017” en “Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2017” bekend gemaakt. De winnaars zijn:

Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2017: ‘t Zuivelhoekje uit Wageningen
Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel2017: Choco & Zo uit Barneveld

’t Zuivelhoekje Wageningen, beste Nederlands Kaasspeciaalzaak
De gepassioneerde visie en de ruime kennis van de producten die worden verkocht, onderstrepen volgens de jury het ondernemerschap van ’t Zuivelhoekje Wageningen. Het zeer uitgebreide assortiment buitenlandse kaas wordt gepresenteerd in een uitnodigende winkel waar beleving dagelijks centraal staat. 

Nederlands beste foodspecialiteitenwinkel, Choco & Zo
De jury is onder de indruk van deze bijzondere winkelformule. Alle producten worden in de open keuken geproduceerd en zijn zichtbaar voor alle klanten. Er wordt niet alleen hoge kwaliteit geleverd, permanent worden er nieuwe producten en smaken toegevoegd waardoor de winkel zich blijft onderscheiden. Dat de medewerkers een afstand hebben tot de arbeidsmarkt onderstreept het maatschappelijk verantwoord ondernemen. In deze winkel krijgen de medewerkers alle aandacht, begeleiding en mogelijkheden om zich te ontplooien. Volgens de jury een topwinkel!

Nationale competities
Een onafhankelijke jury (bestaande uit een vakjury, een collega-winkelier uit een andere branche en een consumentenjury) heeft tussen 16 januari en 10 februari de winkels bezocht die hebben deelgenomen aan de voorronde. Na 20 februari zijn de vijf finalisten per categorie bezocht door drie andere juryleden (de categoriewinnaar van 2015, een collega-winkelier uit een versbranche en een consument). Ook deze juryleden hebben de winkels onafhankelijk van elkaar beoordeeld. De einduitslag is bepaald op basis van de bevindingen uit de beide juryrondes.

Onderscheidend ondernemen
De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeel(sbeleid), hygiëne en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een consumentenjury, die zich niet bekend maakte in de winkel, het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel. In de juryrapporten uiten de juryleden met name lof over het vakmanschap en de passie van de ondernemers en hun medewerkers. Volgens de jury is heel duidelijk geworden dat je een onderscheiding alleen wint als je daadwerkelijk onderscheidend onderneemt. Dat kan alleen als je tot de top van de branche behoort.  

Certificering Foodspecialiteitenwinkels
Deelname aan de Nationale Competities staat uitsluitend open voor bedrijven die in het bezit zijn van het certificaat Foodspecialiteitenwinkel. Deze Certificering Foodspecialiteitenwinkels is een jaarlijkse controle op meer dan 100 verschillende bedrijfsaspecten. Daarbij spelen hygiëne en versheid een doorslaggevende rol. Daarnaast worden de winkel, de ondernemer en/of bedrijfsleider en de medewerkers beoordeeld op zaken als kwaliteit en niveau van het assortiment, winkeluitstraling en vakkennis/adviesvaardigheid. 

Organisatie
De Landelijke Competities en de certificering Foodspecialiteitenwinkel zijn initiatieven van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen te Woerden. Voor algemene informatie: www.foodspecialiteitenwinkels.nl

- Publicatiedatum: 21 March 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl